Pozdrav iz Osijeka
+3
TomoVinkovic420
Admin
bajki
7 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Osijeka
Pozdrav iz Osijeka!
Imamo Tomu Vinkovića od 87. godine, ustvari moj otac ga ima. Prvo smo imali TV 420, a zadnjih 11 godina imamo 830.
S njime obrađujemo tri jutra vinograda plus nešto vrtova.
Uglavnom sam zadovoljan s TV, onaj stari je bio puno bolji, samo nam je bio preslab, pa se prešlo na jačeg!
Imamo Tomu Vinkovića od 87. godine, ustvari moj otac ga ima. Prvo smo imali TV 420, a zadnjih 11 godina imamo 830.
S njime obrađujemo tri jutra vinograda plus nešto vrtova.
Uglavnom sam zadovoljan s TV, onaj stari je bio puno bolji, samo nam je bio preslab, pa se prešlo na jačeg!
bajki- član
- Broj postova : 95
Re: Pozdrav iz Osijeka
Pozdrav
Dobro došao na Forum na kojem ćeš uživati u dobrom društvu. Radujemo se tvojim komentarima, iskustvima, mišljenjima hvala na lijepom i iscrpnom predstavljanju članovima/korisnicima Foruma...
Srdačan pozdrav
Dobro došao na Forum na kojem ćeš uživati u dobrom društvu. Radujemo se tvojim komentarima, iskustvima, mišljenjima hvala na lijepom i iscrpnom predstavljanju članovima/korisnicima Foruma...
Srdačan pozdrav
Dobro dosao na forum
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Dobrodošao na forum, želim ti ugodno druženje sa nama.
Ako imaš volje onda stavi koju sliku svog traktora u odgovarajuću temu. Ako si već to uspio onda samo keljaj još
Pozdrav
Ako imaš volje onda stavi koju sliku svog traktora u odgovarajuću temu. Ako si već to uspio onda samo keljaj još
Pozdrav
Biti će koja slikica, samo da ga ufotkam!
bajki- član
Evo fotki naše mehanizacije za obradu vinograda:
Tomo:
Malčer INO TFZ 115:
Novi i stari atomizer Mehanika 200l:
Freza Rosit 115:
Plug Prima:
Tomo:
Malčer INO TFZ 115:
Novi i stari atomizer Mehanika 200l:
Freza Rosit 115:
Plug Prima:
bajki- član
Dobre strojčeke imaš, sve novije proizvodnje.
Kako Prima podnosi taj malčer, nije ji lako jeli?
Koje su ti gume na Primi? Usput da ti kažem, ako su ti prednje više potrošene onda što pre prebaci zadnje napred.
Kako Prima podnosi taj malčer, nije ji lako jeli?
Koje su ti gume na Primi? Usput da ti kažem, ako su ti prednje više potrošene onda što pre prebaci zadnje napred.
Malčer je najteži za pogoniti od svih strojeva koje imamo, ali radi. Cijeli dan može raditi bez pregirjavanja.
Svi strojevi su kupljeni 2004. godine, osim starog atomizera koji je star nekih 25 godina. Ovaj novi atomizer smo kupili prošle godine.
Gume su već zamijenjene jer mi se više troše zadnje, pa su te više potrošene stavljene naprijed. Inače gume su tvorničke, neke kineske i troše se za razliku od Rekordovih koje smo imali na starom TV i one se praktički nisu ništa trošile.
Svi strojevi su kupljeni 2004. godine, osim starog atomizera koji je star nekih 25 godina. Ovaj novi atomizer smo kupili prošle godine.
Gume su već zamijenjene jer mi se više troše zadnje, pa su te više potrošene stavljene naprijed. Inače gume su tvorničke, neke kineske i troše se za razliku od Rekordovih koje smo imali na starom TV i one se praktički nisu ništa trošile.
bajki- član
Hvala na odgovoru. Što se tiče guma, običajno se više troše na prednjim kotačima a vidim da to ne drži kod tebe tako da moj savjet oko prebacivanja za tebe ne dolazi u obzir jer si to već sam napravio kako tebi odgovara za tvoj slučaj. Da je kod tebe kontra slučaj- da ti se više troše pozadi to pokazuje da je na traktoru stalno neko veće opterećenje pozadi, znači priključak i možda još puno vožnje uzbrdo, znaš ti sam bolje zbog čega je tako. Kako već rečeno treba prilagoditi i prebacivati gume situaciji da se što više jednomjerno troše a vidim da ti si to već prebacio i prilagodio svojoj situaciji.
Zadnja promjena: fireman.peter; 30.04.15 10:04; ukupno mijenjano 1 put.
Da, kod mene je većinom ili malčer ili atomizer, znači cca 300 kg tereta je većinu vremena na traktoru!
bajki- član
fireman.peter je napisao/la:Hvala na odgovoru. Što se tiče guma, običajno se više troše na prednjim kotačima a vidim da to ne drži kod tebe tako da moj savjet oko prebacivanja za tebe ne dolazi u obzir jer si to već sam napravio kako tebi odgovara za tvoj slučaj. Da je kod tebe kontra slučaj- da ti se više troše pozadi to pokazuje da je na traktoru stalno neko veće opterećenje pozadi, znači priključak i možda još puno vožnje uzbrdo, znaš ti sam bolje zbog čega je tako. Kako već rečeno treba prilagoditi i prebacivati gume situaciji da se što više jednomjerno troše a vidim da ti si to već prebacio i prilagodio svojoj situaciji.
Peter, ja sam razmišljal poput tebe, a onda me praksa korigirala. Izgleda da je najvažnije kvaliteta gume. Prvi set guma na Pasqualliju je bio Pireli i prve se trošile više. Gume nisu jednake dimenzije: naprijed 6,5-16, otraga 8,25-16.
Kupili sve 4 nove, također Pireli i onda su se ove otraga počele trošiti brže. Tek tada sam malo detaljnije pogledal podatke na gumama. Prve su bile izrađene u Španjolskoj, a stražnje u Tunisu. Prvi set je bio bačen pa nisam više mogel uspoređivati.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Sigurno je da utica na potrošnju material a različiti proizvođači koriste različite materijale, to ti sigurno imaš pravo. Pored toga moja su iskustva na različitim TVjima da se potroše više prednje gume a u svakom slučaju bile su istog tipa gume. Tako je bilo kod mojeg bivšeg, sadašnjeg i na još nekima drugima. Svi su obavljali razne poslove ali najviše transport, uglavnom transport.
Kako vidim troše se više one koje nose najviše težine, to dokazuje i Bajkijev slučaj a tvoj slučaj mislim da je opet slučaj za sebe i vjerujem ti da su razlogi za potrošnju oni koje si naveo. Iz tvog slučaja se može i nešto naučiti a toje da je bolje imati na zglobašu (vjerujem da je tvoj traktor zglobni ) sve 4 gume jednakih dimenzija pa da se može prebacivati i tako regulirati trošenje. Kod ne ravnomjerne potrošnje nije samo u pitanju izgled i grip negoje tu još getriba koja više trpi i više se troši.
Kako vidim troše se više one koje nose najviše težine, to dokazuje i Bajkijev slučaj a tvoj slučaj mislim da je opet slučaj za sebe i vjerujem ti da su razlogi za potrošnju oni koje si naveo. Iz tvog slučaja se može i nešto naučiti a toje da je bolje imati na zglobašu (vjerujem da je tvoj traktor zglobni ) sve 4 gume jednakih dimenzija pa da se može prebacivati i tako regulirati trošenje. Kod ne ravnomjerne potrošnje nije samo u pitanju izgled i grip negoje tu još getriba koja više trpi i više se troši.
Najbolje se iskaže je li se više troše prve ili zadnje ako su sve istih dimenzija i napravljene u istoj tvornici. Onda su po istoj recepturi.
Jednake gume na svim kotačima su na zglobašima i nekim fiksnim traktorima. Ima to mnoge prednosti. Ti si navel najvažnije.
Veće zadnje gume omogućuju veće opterećenje zadnje osovine što dobro dođe u transportu, ali mane ostaju.
Moj Pasqualli nije bil zglobni. Nesreća je u tome da je pogon 4x4 stalno uključen.
Jednake gume na svim kotačima su na zglobašima i nekim fiksnim traktorima. Ima to mnoge prednosti. Ti si navel najvažnije.
Veće zadnje gume omogućuju veće opterećenje zadnje osovine što dobro dođe u transportu, ali mane ostaju.
Moj Pasqualli nije bil zglobni. Nesreća je u tome da je pogon 4x4 stalno uključen.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Vidi se po auspuhu da se traktor ne spara heh, dobar malcer i meni bi jedan takav dobro doslo koliko para je bio
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Kod mene su barum gume stvarno su do sada dobre ne troše se nimalo.
Jedan u susjednom selu ima isti traktor sa istim gumama pa ih je već mjenjao, ali on vozi dosta po asvaltiranom putu pa kažu da se tada brzo troše.
Jedan u susjednom selu ima isti traktor sa istim gumama pa ih je već mjenjao, ali on vozi dosta po asvaltiranom putu pa kažu da se tada brzo troše.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Pogledao sam slike od tvoje Prime, vidim da su ti ripne onako malo uže na tim Barumkama. Savine su malo šire pa su mi malo bolje, samo tako na oči. Inače dopale su mi se Sava zbog širih ripna jer sam bio mišljenja da zato traju duže ali utica i tvrdota na to, tako izgleda da su tvoje tvrdije ako se ne troše tolko.
Krumpironja je napisao/la:Vidi se po auspuhu da se traktor ne spara heh, dobar malcer i meni bi jedan takav dobro doslo koliko para je bio
Trakktoru stvarno nije lako!
Malčer je bio nekih 12000 kn, davne 2004 godine. Malčer je mrak, nema toga što neće razbiti!
bajki- član
Similar topics
» svim forumašima i željezničarima pozdrav iz okolice Osijeka
» Pozdrav od Dubravca
» Pozdrav od Sremsija
» Pozdrav forumasima
» Pozdrav od mene ;) :P
» Pozdrav od Dubravca
» Pozdrav od Sremsija
» Pozdrav forumasima
» Pozdrav od mene ;) :P