Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kose Galfre

3 posters

Go down

Kose Galfre Empty Kose Galfre

Postaj by reider 1 20.10.15 12:41

Kao več znano ,kupijo sam kosačico za male traktore zahvata 165 cm.staro 10 godina.Kao sam več pričao u splošni temi.Kao prvo u račun nije mi išla njezina težina.Tako sam se malo razpitao i pročitao teme u tuđim forumima zašto tako.da se na oči vide,razliko u prosijekih debeline i veličine profila čelika,sam sazano,da se tvornice,da izbijo težino posluže neverjetnih caka,da se joj izbjegnejo.Kao najzanimivije je,što sam čuo,da se posluže dekvih dijelova sa ALU zlitine.Tako upr BCS,koja valja za jedno najlakših u tom razredu kosačic ima sa aluminija cijeli reduktor i kučišta lagera,koji ga drže.Al to ima i svoju cijeno,jer se zbog sil vijki,koji drže kosijoni greben izčupajo.No ovaj nisam ni trebao iti gledati,sa kojeg je materijala,jer valja za jedno med najtežimi.Liven čelik.Remenica za 4 remena,koje malokoja ima sa gusa opet težka.Prosijeki nosača za pola veči.Tako je težina veča od BCS-jeve za cca 70 kg.

Tako kažu tvorničke ploščice.Dobra lastnost je i to,da ona tanjure postavene izza spodnjeg nosilnog grebena,da ne udare po nečem,noževi možedu se okretati naokolo,pa ne udaraju nazd po bilo čemu kao nekve,koje imajo brzo promijenjavo noževa,pa taj sistem nožu smeta.Dobra lastnost je i jednokonzolno upet nosač cerade,jer tako može proči kroz njo bojda veča količina mrve,jer kod jednog modela SIP165 bijo je dvokonzolni i zaglavljal je.LA kako če se pokaazti u poslu,vidjet čem druge godine.

No pa maka nije kosačica u nekvom lošem stanju,i može se ona koristiti bez popravaka,shvatijo sam,da joj pored daske za odguravanje mrve ,koja bila je savijena i je sad več popravena fali 40 cm duga cijev crvene boje 3/4 cole debela,koja drži prednji dijo cerade.To je inače dijo nosača cerade.Njegov kraj.Taj dijo je prijašnji vlasnik nekako odbijo-odlomijo.Pa je jednostavno odrezal sa skalperom još taj dijo cerade.Ja bez nje ne budem radijo,jer je preopasno,pa če se ona cijev nazad namijestiti i cerada doraditi.Nosač se vide na toj slici,pokazan z crno strelico na gore(samo da je odlomljena ona na sprenji strani,koja je ista kao ta,koju kaže strelica).Najmanji je to problem jo privariti drugo nazad:

Kose Galfre Galfre-165-hydraulic-lif

Daska za odguravanje popravena i pojačana z šipko-kutnim profilom:

Kose Galfre Fotografija-0018

Kad sam prikačijo kosačico traktoru pošto smo jo uzeli sa prikolice,podigava i nosi jo kao da je nema.Al sam shvatijo dvije problema:traktor pa maka sam ga prikačijo potpuno u stran prema kosionem grebenu,još uvijek je od početka reza kotač oddaljen 20 do 25 cm!.Jednostavno je to ozki traktorčič heh.Drugo što je,sam vidijo,da ventil,koji je original na kosačici može se zaglaviti između blatobrana i ruka podizanja između podigavanja kose.Eto vidi se ovdje,ako imam malo prostora.Odlučijo sam se,da ga jednostavno izbacim.Jer zaporni ventil je inače itak na brzom utikačem na crijevi:
Kose Galfre Fotografija-0020
Jer sam se odlučijo dijo cerade doraditi-preraditi sam jo oduzeo dole.Ovdje se vidi sad ljepo manjkajuči dijo cijevi na nosaču:

Kose Galfre Fotografija-0021

Kose Galfre Fotografija-0019

A kad sam je več na pola razdrmao,sam se odlučijo jo raztiriti do kraja i pregledati sve.Mogu kaazti,da nije nigdje niša uničeno,al neče ji štetiti malo nove boje.A jer sam dobijo mal oslobodnih dana u tvornici budu posli stekli ove dane.No razbacao sam je u manje od 3 sata.Sada treba samo iti je očistiti od masnuče i prašine i zemlje,osušiti i gasa sa pištolj.

Kose Galfre Fotografija-0024
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by iwanho 1 21.10.15 9:47

Znal sam ja da ti ne buš imal mira. Ne možeš gledati ništa kaj nije picikato sređeno. Sada je dobra prilika za to, nema nekih hitnih poslova a na novo nabavljenom stroju se uvijek radi s više volje. Very Happy
Posebno je važno srediti ceradu. ona je sigurnosni element i mora biti ispravna.
Na lim za odguravanje krme si dodal vinkl ojačanje. Sad bu dovoljno čvrst. Jel onaj drugi lim na stolu tak original spigan? Kakvu on funkciju ima?

Prednji poluokvir nosača cerade je zataknut u komad pravokutne cijevi. ako je to predviđeno za skidanje u transportnom položaju, kaj drži taj dio kad se izvadi iz ležišta?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 21.10.15 12:00

Laughing hehe.Samo sam čekao tvoj komentar.Izgleda,da me več bolje poznaješ kao ja samoga sebe.
kad sam skinuo cerado pa tako i obadve daski za odguravanje mrve i na kraju još predji polunosač cerade,provijerijo sam još onaj debeli enotočkovno upet nosač koji ona dva dijela polanosača nose.Dobar je al nije mi jasno zašto kod ove kosačice tako daleko se on zatvori,da se dodirava glavnom prečnom nosaču cijele kosilice kad je u zatovrenom stanju.Jer ona prva kosačica,koju sam gledao isto ko ta,nije imala dodiravanja.Nigdje ne možeš to naštelati ništa ,jer prihvat cilindra ima jajasto rupo,pa kad dođe cilindar do krajne točke,zbog jajaste rupe cijeli greben sa nosačima cerade dodiravaju se tome prečnom debelom nosaču(i mu na to mmijestu pohebajo boju).Sa time bude predpostavljam nakon dugih godina došlo do pojava savijenog debljeg prečnog nosača kosačice(stvorila se bo udorina u taj širok profil).

Tako da treba se taj dijo gdje nalega nekako zaštititi,da ne udarajo dijelovi skupaj.Napomenuo sam ti več plastično ploščico,al dogodi se onda to,da cilindar bude več prije savijo taj dijo jer jer sam nosačima skratijo hod...Nezanam zašto se tvornica tako odlučila,da to udara skupaj.Možda je nosač kod ove mal odukši,pa majstor na stolu kad varijo malo za 2 cm dalje nastavijo prije kad počeo variti.Razmišljam,dal bi skratijo onaj jednostrani nosijoni nosač...Riješiti može se i sa podlaganjem nosača tamo gdje je na reduktor zašaraufan,tak oon dođe više i dobijem prostor,da založim plastiko..No kad sam več te dijelove odšaraufao bil oje pola dijelova več skinutih.Tako sam se odlučijo jo razšaraufati.

Evo na ovoj sliki vidi se ,gdje dodirava se onaj jednostrano upet nosač cerade.20 cm ljevo od redukora veličine 5x8 cm vidi se to mijesto.Tak osam jo zatovrijo rukoma,da budem je zapeljal na dvor,gdje je se bude sve očistilo prije bojenja.Al bojilo bude se sve osim kosionog grebena,pošto nema nisakvog smisla za 2 sezoni stavljati novo buju,koju  klizanje od tlo,travne kiseline i kameni ogrebejo dole:
Kose Galfre Fotografija-0001
Imaš pravo.Bez cerade nikamo.vidim ponekad ljude koji kose bez kabine i bez cerade.Pa ni pojma nema,da mo to može iztaknuti oko.Pošto je prijašnji vlanik prednji ulazni dijo cerade odrezal(taj koji je najvažniji!)trebal budem zaokrenuti cerado,da bude stražnji dijo spredaj,pa budem ja i traktor zaštiteni,straga bude otvoreno.A svejedno trebam cerado voziti na popravak,jer kad budem zaokrenuo,paisce za prikačiti cerado dođu na naopaki strani Rolling Eyes
Razz
Eto oba polunosača na sliki i manjkajuči dijo na jednom od njih.Danas ga več navarijo.

Kose Galfre Fotografija-0002

Drugi dijo,koji lježi izpod popravljene daske,koju sam pojačao na stolu isto je to daska za odguravanje mrve ,ali ona je sa unutaršnje strane pored reduktora(ljeva stran).Da ona ima obliko slova Z!.Takva je original samo joj je boja poderana heh.Pogledaj sliko (skico)gdje je tvorničko narisana bez cerade u prijašnjem postu sa crnima strelicama,tamo se vidi gdje i kako je namiještena. Vlastnik one kosilice iste kao ova sa MB kazao je da kosijo bez ove desne daske i da ide i tako.Virujem mu,jer na SIP ja kad kod tetaka kosijo nije toga bilo i išlo je svejedno.No budem vidijo.namijestit ču je,a odšaraufat može i usrijed rada.

Stražnji polanosač je fiksno prišaraufan na onaj jednsotrano upet nosač tih dvih,al drugi prednji polanosač otvra se na pantu.kroz uho dođe vijk m6 dva komada,pa se ta jdijo jednostavno samo preokrene na stražnjega.U toj ljegi trebaš ga fiksirati vezico ,koja je namiještena na stražnjem dijelu,da zadnji prednjeg drži otovrenog,jer kad onda podigneš kosijoni greben sa cilindrom onaj bi se zaljuljao i udarao od bruge dijelove ,pa mogao bi se i odlomiti isijeli nosač saviti.Ovdje treba biti oprezan,da ga otovriš,prije kad podigneš koso. Da nije tako loše vrijeme ove dane a i slobodno imam od posla pa zašto ne.Budem to sredijo...
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by iwanho 1 21.10.15 17:14

Na ovoj sliki sa vide pikse kroz koje prolazi vijak. Ono s prijašnjih slika kaj me zavaralo je vjerojatno kratki komad U-profila koji služi kao graničnik za prednji poluokvir.
Probaj kositi s unutrašnjom daskom, ali mislim da bu ti bolje išlo bez nje. Krma bu više širom, a tebi to još bolj paše. Ionako, s njom ili bez nje, s kotačima buš gazil po pokošenoj travi.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 21.10.15 23:22

Da ove male čahure na kraju polanosača,tamo se stave vijk M6 Ili m8(e sad zaista neznam).a nadaljnji dijo polanosača lježi u "U"prifilu glavnog jednoupetog nosača tih dvih polunosača.Lježi sa svojo težino i težino cerade.A kad sepreokrene polanosač nazad na stražnjeg,treba ga zapeti,jer inače kod vertikalne postavitve udara on po drugim dijelovima kosačice.

NEčem bez tih dask kositi,u nikakvom primeru ne bez unutaršnje,jer tad baca ti tamo u traktor sveživo i isto po nosilcima kosačice.Izza te daske je reduktor sa gusa.Mogao bi on izdržati izljeteče tujke,al bil obi sve zaprljano i iztučena boja po nosačima kosilice.Možda si bar malo zadel-ono unutaršnjo dasko malo sam straga trebao skratiti.Pa bu zato i bacalo više možda narazen.Neznam zašto odluka proizvođaća,da je straga to dasko zapegala prema unutra.Čar ove kose je ,da en dela redova,al oni sa daskama rade upravo to.

Vlastniki ovih kosilic sistema" tanjuri" kao vidim kažu,da ni oni nisu svemogoči.Inače kaazno,ak se z klizno peto vozikaš po pokošeni travi ,se može ova peta sa večim kupom mrve zašopati.Zato ji desna zunanja daska mal oodgurava put za drugi prohod.Peta izgleda je dobro da klizi po bar malo očiščeni površini.No virojatn osu mislili,da ak so jak ovleike trave.Al takve i kod nas jesu.Bar u sijenu bilo je uvijek tako na nekvim dijelovima parcele.Pa maka nisam razbacivao nikakvog đubriva nikada.Jednostavno u dolinah kvalitetnija je zemlja nego na vrhovima bregova.To se i na travi vidi.

Tako sad več vidim,da između kotača i trave ima upravo za ovo klizno peto prostora.Toliko je manje širok traktorčič AC,jer zna se da to su mali traktori.Nekve tvornice kad dođeš naručiti koso pitajo te za kakav bu to traktor,jer imajo za komunalno vočarske traktore inače napraven sistem nosača(noramlno krači).No jedne imajo za pomicanje svornjaka  napraveno,al žao ova nema.Imam mogučnost kačenja samo na unutaršnji i vanski strani nosača,skroz kojeg stavljen je svornjak kačenja.Tako da taj mali traktorčič prikačim na strani nosača najviše pored kosijonom grebenu.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 22.10.15 18:51

Danas bilo je slobodnog vrijemena pa počeo spremati kosačico za obojiti.Kercher bijo je opet u akciji,drugi put u ovoj godini heh.Inače mi ne treba,jer je pritisak vodovoda dovoljan,al za ovo čiščenje vrijedi svaki bar pritisaka više.

Čistilo se kako mi veleo naš Peter.Priklopil toplo vodo na Kercher i dvaput z vileda gobico očistijo cijelo šasijo.Moram kaazti,da zbog vrlo jake prisotnosti mašnoče nije bilo ni to dovoljno pa sam na samom kraju paprirnatimi ručnici-brisačami i "antisilikonskim "čistačem obrisal cijele površine.Na kraju apdekanje z trakom,što ne smije se bojiti.Onda još rijedosled:Ferosan gdje je bijo kakav dijo zahrđani pa na kraju sa grunt bojo još dijelove premazal,gdje nije bilo više boje.Tako sad spremno za sutra sve.Evo momet-trenutak usrijed radova,jedna slikica:
Kose Galfre Fotografija-0003
A kad sam več sa Ivanhoojem debatiral,o predalekom hodu cilindara,zbog kojeg jednostranu upet nosač cerada udara ob galvne nosače kosilice,oslikao sam taj cilindar,pa če mu biti odmah jasno što pričam.Na kraju poluge,na kojoj je i klipnjača cilindara podigavanja grebena jeste jajasta rupa.Cilindar ljepo podigne do prave višine taj kosijoni greben i na njemu nosač cerade,al zbog jjaste rupe ona u krajnoj ljegi udara ob nosač:
Kose Galfre Fotografija-0008
Tako sam malo more opcij premleveo u mozgu,što bi tu se dalo napraviti,da to skupaj ne soudara.Odluka je krajna pala na najlakše rešljivo opcijo odprave toga.Jednostavno ču jajasto rupo napraviti obično .Al znam,da zbog nekog uzroka tamo je ta rupa jajasta.Sistem poluga plivanja kosačice sestoji inače sa dvih poluga.Fuksne poluge sa opet jajasto rupo i to polugo na kojoj je cilindar opet sa jajasto rupo.Tako to znači,da pliva kosačica u radnom položaju u obadvima tima dvima jajastima rupama.

Težino kosijonog grebena sa nosačem cerade razteretuje jako velika snažna opruga.Po mojoj predpostavki, treba biti takva rupa obavezno na fiksnoj polugi,a na cilindru bogami možda ni ne bi trebala,jer ak je ventil uključen na plivanje,može cilindar kroz njega "disati".A ak se dogodi,da zaboraviš dati na plivanje,onda kosačica je zablokirana...Radi onda samo plivanje cijele kosačice sa nosačima okupno i polugama traktorske hidravlike.Ak ne zaboraviš dati na plivanje nema onda frke...

Prepostavljam,da traktor ni nije tako snažan,da bi zbog toga mogao kosačici nešto nauditi.Jer sve druge opcije bile su po meni ne baš dobre. Jar ak počinjem podlagati na mijstu sudaranja,opet trebam produžiti polugo sa cilindarom,inače kazano jajasto rupo produžiti.A ak napravin na polugo cilindara obično rupo,ne treba podlagati ništa na nosače.  Druge opcije nemam.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 23.10.15 18:22

No danas se bojilo.bez problemova,ak ne bi bilo svih i svakvih ljetalica pa pored njih i pas i maček se pronađe. Rolling Eyes

No poluge cilindara nisam onda preradijo ništa,jer ja budalo nisam ni pomislijo,da ventil traktora za pomak dvostranog cilindara nema plivajuče pozicije.Ima jo samo hidravlično dizalo,od kojeg je kradljivač napraven i za kiperico,al tamo normalno ne smiješ takve kosačice prikačiti,jer bi radila hidravlika i cilindar podizanja kosijonog grebena istovremeno.

Napraivjo,sam pojačenje na glavnom nosaču kosilice i na njega ču priviti sa dvima vijkoma ploščico iz plastike debele 10 mm.Pojačao sam ga sa prečnim profilom 30x10 mm,koji če nositi ploščico iz plastike.Nadam se da neču to kosi promijeniti kakvih gabarita(npr zmanjiti nagib kosijonog grebena u vertikalni legi).Inače dodal sam tamo 2 cmsada ukupno!.
Kose Galfre Fotografija-0010
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 28.10.15 11:54

Evo boja se osušila, pa se moglo to danas prije posla u poslijepodne sklopiti, da ne lježi to sve po garaži.

Treba joj još zamijena ulja(trebam se poučiti oko toga), i popravak cerade,jer ji jedan dijo fali pa mi bude to napravijo čovijek , koj se bavi sa izrado i popravcima cerad tovornjakov i prikolic koj živi u moji bližini.Riješijo sam problem zatvornog ventila crijeva za osiguranje ljege kosijonog grebena.Da ne bi došao između blatobrana i podiznih ruk hidravlike,prišaraufal sam ga na cilinder,gdje ne smeta ništa,to se vidi na sliki.

Kose Galfre Fotografija-0015

Kose Galfre Fotografija-0016

Kose Galfre Fotografija-0018

No na kraju ak kojeg još što zanima(oko tvornice-proizvodnog programa i slično)može posijetiti i njihovo stranico.
http://www.galfre.net/
http://www.galfre.net/pdf/galfre_range.pdf
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by fireman.peter 01.11.15 19:00

Reider
Odlično prikazano kako si obnovio i super izgleda konačni rezultat obnove. Ko novo.
Još da te pitam ako si kosio, napravio radnu probu i kakvi su rezultati?
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 01.11.15 19:17

NIje još kraj priče. Na okolo se razpitivam oko nejasnosti-neznanja za sipanje ulja u njo, a nekvog fiksnog odgovora ne dobijem. Nije mi potpuno jasno glede dvih ločenih uljnih komor, koje u uputstvih imaju svaka svoj čep za izlitje i sa tim svojo određeno količino ulja. A kod mene sa jedne izteče svo ulje, ko da je povezano međusobno.
Pitanje na SLO forumu oko nje je tu:
http://traktor.mojforum.si/traktor-about1009-1740.html

Što se tiče testa, nisam kosijo ja sa njo ništa, jer znaš sam, da sveža boja je mekana i osteći se. No kosilice itak dugo nisu ljepe, jer jih ljeteče kamenje brzo oštete i boja strada prvo. Pošto sad ni ulje nema u sebi i ne cerade gore, jer trebam još nešto doraditi na ceradi. Drugo je ok. U pogon smo jo dali samo kod kupnje za test, da ne mleve zubova unutra, prije smo jo podignuli na prikolico u Kamniku. Suspect Bude trebala čekati pola godine na test, nema druge. A prije probe odpiliti 4 panjeva u zemlji da jih ne zahvata pale
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by fireman.peter 01.11.15 20:08

Kako ja razumem upute ide u reduktor 0,7 lit. ulja. Mjeri se sa šipkom na čepu tako da kosa leži.

Za punjenje ulja u kućište kose postaviš kosu ležeće- ravno. Predpostavljem da zbog lakšeg rada zapravo uljevanja ulja.
Sledeči korak je da odviješ oba čepa. Predpostavljam da jedan služi za uljevanje a drugi da izađe zrak pa uljevanje lakše ide. Uljeva se određenu količinu ulja posle toga se nazad začepi.
Sledeči korak je da se kosa podigne vertikalno, sačekati je potrebno 5 min. da se ulje isteče dole, otvori se donji čep i kontrolira se nivo koji mora biti do tog čepa.

To bi bilo to po uputama.

Kako vidim  a slo forumu raspitao si se oko čepa, kažeš da nema onog gornjeg čepa u kućištu kose. Tebi je bitno da ima donji koji određuje količinu i omogućava kontrolu.
Zanima te ako su reduktor i kućište kose međusobno povezani? To ti nebi znao ali ako logički pomisliš oni nisu spojeni jer se ulje uljeva u dva različita mehanizma. Da je to povezano onda bi se mjenjalo i doljevalo u samo jedan dio, u jedno kućište jer bi ulje samo od sebe išlo u drugo kućište.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 01.11.15 21:16

Hja, hvala na tvoji brigi. 0,7 u reduktor bilo kojeg modela kose, jer jim je reduktor isti, al različte su veličine kosijonog grebena. Reduktor nek bi se punijo u lježečoj legi grebena do pokazivača na čepu da.

Greben možeš puniti ležeče ili vertikalno sa određeno količino ulja, samo je važno da se provijeri nivo sa podizanjem grebena,pa kroz rupo A izteče ako je previše ulja unutra. To je sve točno napisano.

Ali kod mene je iz doljnje rupe izpod reduktora izcurilo cijela količina ulja koja treba da dude ukupno u reduktoru ,kako i u greebnu. Znači,da su komore povezane kod mene!!.. Ovakva količina ulja ne može, da bude cijela u reduktoru, jer je premaleni. A ni ne vidim rupe za izlivanje ulja iz grebena, ak ga možda tamo što je. Kao da je mišljeno, da sve izcuri na ovom čepu reduktora za izlivanje ukupno sa njegovim uljem.

Zapazijo sam, da ima nek čovijek na forumu ovo kosu, pa ga čem potražiti i ga pitati.

Ako ne, onda ču raditi po principu najmanjeg odpora: Sipam određeno količino svako na svome mijestu unutra i kraj priče. Ak se ulje združi, nema veze-isto je. Al je tu pitanje, dal se reduktor tada dovoljno maže, kad ulje odcuri u greben, koji je niže od reduktora. No zupčaniki prskajo ulje međusobno i mažejo i reduktor, ali ak je to dovoljno neznam...
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by fireman.peter 01.11.15 21:52

Sve što kažeš podržavam jer to stoji.
Pitaj čovjeka ako zna, možeš pitat i prodavača.

Bilo je rečeno od Iwanhoja na slo forumu da bi bilo moguće da je između semering koji ne drži. I to je sasvim moguće.

Dobro pogledaj ako ima kosa čep za izlivanje. Da ima onda bi trebale biti svaka komora za sebe.

Možeš i obaviti test. Naspeš ulje u oba dvije komore i ispustiš pa izmjeriš količinu pa ćeš vidjeti koliko bude izašlo i tako zaključiš jesu to jedna te ista komora ili ne.

Svakako je nebi išao po liniji najmanjeg otpora nego bi došao do nekog zaključka.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 01.11.15 23:25

Peter čepa ne pronađem nigdje za izlitje ulja iz grebena. Al mi opet nije nešto jasno-reduktor ima tako izgleda jedan čep za dolitje ulja i kontrolo višine ulja a još dva za izlitje van. AP je možno, da je jedan za reduktor i jedan za greben. A kad sam izpustijo kod reduktora ulje van, onda na onom dugom čepu izpod grebena nije više ništa izcurilo, jer je sve išlo kod reduktora van. izgleda,da je zaista onaj čep za greben ulje izpustit, a semering propušta do reduktora. A to nije baš tako, jer ak bi propuštao, ulje bi curilo skroz njega jako sporo, kad izvadijo čep odspodaj. A sad se odmah odcurilo van. Znači rupa je jako velika. Trebam se malo još razpitati da. I meni izgleda, da je propustilo nekvo brtvilo unutra, jer reduktor treba biti zasebe mazan, jer greben ne može dovoljno ga mazati, jer zubčaniki reduktora su previsoko gore Question
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by fireman.peter 02.11.15 16:10

Da da, pozanimaj se. To sam i ja primetio da je reduktor u višjem nivou pa ne bi bio podmazan, to nebi bilo dobro.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 02.11.15 17:47

No danas sipao ulje u rupo A za pokušanje. Bez ikakvog problema curi van iz rupe od reduktora odspodaj. A van iz kose ne curi ništa, kad je svak čep zašaraufan unutra hehe. Samo spojene su komore reduktora i grebena.

Ovo me sijeti na još jedan slični problem kod mene. Ali nije prava tema. U AC stražnji reduktor kotača treba imati 1,2 L ulja, a ulja je uskoro pun reduktor. Rolling Eyes Razz Pored je komora difa sa 17 L ulja. Opet mi to na isto liči. A i kosa i AC nisu u životu ništa napravili ozbiljnog. Više je gvožđurije loše je sve skupaj. Trebaš nekog zaposliti, da to servisira sprotno Laughing


reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 07.11.15 12:05

Evo sada krajne slike i zaključna priča o ovoj moji novo kupljeni kosi.

Jer na netu nisam dobijo nekog ozbiljnog odgovora o mojem problemu, nije bilo druge opcije, nego da je razšaraufam. Odvojijo sam kosijoni greben od reduktora. No malo je teže samemu razstaviti to, jer klima 6 zubno pogonsko osovinou njezin naljeg na grebenu spodaj. NO iz grebena vidi se, da stoji lager i pesto u kojem je lager. Oko pesta staviljen je oring, koji sprečava, da ulje curi iz kose van na prosto.

Vidi se ljepo, da je otvoreni lager bez ikakvog semeringa. Normalno ti je onda, da prehaja ulje kroz njega. A mi sad još manje bilo jasno, što bi onda tu trebalo brtviti. Odmah mi bilo u sekundi sve jasno, kad sam legnuo izpod reduktora i pogledao unutra. Vidijo se semering. A on brtvi samo gornjo glavo reduktora, al njegov doljnji dijo mazan je od grebena. Tamo se može i ulje sa grebena izpustiti.

TAko može me svak na ovom forumu radije klicati "majmun 1" , umijesto "reider 1". Nisam ni pogledao prije razstavljanja ove šipke dubine ulja reduktora. Jer tamo bi vidijo, da kad sam izpustijo ulje, u glavi reduktora ulje još uvijek stoji Razz  Rolling Eyes  Mad
Tako sam razkapal koso bezveze!. Kosa izpravna, al ja jo razturim.
No bilo kako bilo, natrag sam jo sklopijo i dobro je bar to, da sam vijke, koji prije sklapanja u tvornici nisu bili namazani, pa sam jih ja namazal maščom. Da ne piknu u rupi. Jer vlaga uvijek je prisotna. Ako odmislim bezvezan rad ,onda sve ok.

Kose Galfre Fotografija-0007

Sklapanje hedra i reduktora nazad i punjenje ulja u heder:

Kose Galfre Fotografija-0008

Ulje iz reduktora može se izpustiti i uliti sa jedne te iste rupe!. TAko za izlivanje treba biti kosa vertikalno, al za punjenje treba ležati:

Kose Galfre Fotografija-0009

Kose Galfre Fotografija-0010

Na slikama vidi se i, da sam na kraju pokušao staviti i cerado, pa uzeo mijere, da se naprave prednji dijo na novo zraven. Na sliki vidi se,kako je oslonjen glavni nosač cerade sada na plastiko, i ne dodiruje se više čeličnom nosaču.
Onda se sve sahranilo i odkačilo u šupi, jer traktor več dobi ove dane novi posao-treba gdje se ravnal teren kiblom, potanjurati i saditi travo. Neču čekati prolječe, kad je tako ljepo vreme ove dane.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by fireman.peter 16.11.15 22:42

Dobro nema štete ako si rastavio bez potrebe. Nikad nije tako loše da nebi bilo za nešto dobro. Ovaj put si barem doznal kako je što napravljeno, kud sipati i kud ispustiti ulje itd. Zagonetku koja te prije mučila si riješio.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 17.11.15 16:25

Da, i namazali su se svi vijci, koji kod tvorničke montaže nisu bili. Nešto pomogne h time kiselina trave i nešto voda , sa koju pereš koso, pa nakon nešto godina rezultat ti je, da se ne može odšaraufati koji vijk.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by reider 1 05.06.16 21:26

Danas prikačijo sve strojeve za spravilo sijena. Isto prikačijo kosilico Galfre. Provijerijo hode ruk i gornje poluge toplinga. Išlo previsoko, jer bile vartikalne poluge na vijk do kraja skupaj sašaraufane. Zbog freze, koje treba tako imati. Ak ne bi gledao, posavijo bi maleni pomožni arnij straga. Došlo je do problema, jer sam traktor prikačijo na svornjake sa strane, da traktor približim kosi, jer je to jako ozki  traktorčič prema standardnim. Sa tim je došlo do problema ,da ukoso treba staviti kardan i topling. Snašao sam se, i dvostepeni svornjak gore upotrebijo, da topling kačim od zvani i sve je ravno, osim kardana. Al on može mal oukoso ljetjeti. Gornjeg svornjaka žao se ne vidi. Zaboravijo odbaciti cerado prije fotkanja. Stavijo sam i regulacijoni lanac višine jarma kosilice, koji ima određeno višino kod rada između 400 i 450mm. ŽAo mi ga prodavač nije dao sa sobom, pa jo nabavijo sam tekom zime.
Kose Galfre Fotografija-0040
Kose Galfre Fotografija-0041
Na kraju sam stavijo po svoje nekvo kod kuče sahranjeno cerado preko zaštite, jer originalno nisam dao još do sad na popravak. Pokušavao, al uvijek bijo nekvi problem. Il kod mene il kod majstora. Al njoj fali prednji dijo, koj je najvažniji za mene. TAko sam sad sa to cerado zaštitijo gornji i prednji kraj, što je najvažnije, da ne strada traktor il ja. A straga nek izbacuje , nikome ne smeta. Priložen kardan paše na traktor kao po mijeri.
E sada vidjet čemo tekom 14 dana, kako to ide scratch
Kose Galfre Fotografija-0042
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kose Galfre Empty Re: Kose Galfre

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.