Trešnje
5 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Re:Trešnje
Već odavna je bila trešnja voće, koja je obiteljskim gospodarstvima donosila prve novce u sezoni. Zašto joj ne bi zbog toga vjerovali, naročito kad možemo odabrati dosta novih sorata, a naročito podloga, i kad je dodatno napredovala i tehnologija proizvodnje sa standardiziranim postupcima, koji su potrebni za uspješno voćarenje trešnjama.
Re:Trešnje
Trešnja porculanka ili hrustavka u cvatu.
Ovo je početak cvatnje mekanog ploda sorta meni nepoznata
Ovo je početak cvatnje mekanog ploda sorta meni nepoznata
tony5- član
- Broj postova : 286
Re: Trešnje
Jutros smo bili vrijedni
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Bajki, jug je to. Za najviše 10-ak dana budu rane sorte zrele i kod nas na sjeveru.
Ja nažalost ove godine imam drugu godinu za redom post od trešanja. Jako malo je oplođeno.
Ja nažalost ove godine imam drugu godinu za redom post od trešanja. Jako malo je oplođeno.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pozdrav
Sva čast Dubravac pravi si voćar marljivi, vrijedni, imaš svoj štand za prodaju ili na veliko prodaješ trešnje..
Ima i kod nas trešanja ranih prije sedam dana fotkao na selu, susjedove trešnje zapušteni voćnjak neka rana već je na pola suha ali se neda još, takvih stabala voća sve manje, bio sam na Facebook fotke stavio Tomo Vinković Forum Facebook...
Fotografije velike rezolucije klik na fotografiju za prikaz u punoj veličini...
Srdačan pozdrav
Sva čast Dubravac pravi si voćar marljivi, vrijedni, imaš svoj štand za prodaju ili na veliko prodaješ trešnje..
Ima i kod nas trešanja ranih prije sedam dana fotkao na selu, susjedove trešnje zapušteni voćnjak neka rana već je na pola suha ali se neda još, takvih stabala voća sve manje, bio sam na Facebook fotke stavio Tomo Vinković Forum Facebook...
Fotografije velike rezolucije klik na fotografiju za prikaz u punoj veličini...
Srdačan pozdrav
Ovo je neka rana sorta mada ne najranija, budu malo krupnije od najranijih kasne 4-5 dana.
Prodaj je na veliko veletržnica cijena 2,5 KM. ili 10 KN.
Nekad davno 80" godina otac je držao štand u Makarskoj.
Prodaj je na veliko veletržnica cijena 2,5 KM. ili 10 KN.
Nekad davno 80" godina otac je držao štand u Makarskoj.
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav
Kolika je razlika u zaradi mogu si zamisliti štand i na veliko prodaja, dok dođu do Zgb cijena bude i juhuhu paprena ispočetka, kasnije pada ali opet trešnje drže cijenu. Koliko kilograma trešanja bereš od tih stabala i koliko ih imaš stabala, razvrstano od ranijih pa do kasnih ili sve dolaze u zriodbu u isto vrijeme..
Srdačan pozdrav
Kolika je razlika u zaradi mogu si zamisliti štand i na veliko prodaja, dok dođu do Zgb cijena bude i juhuhu paprena ispočetka, kasnije pada ali opet trešnje drže cijenu. Koliko kilograma trešanja bereš od tih stabala i koliko ih imaš stabala, razvrstano od ranijih pa do kasnih ili sve dolaze u zriodbu u isto vrijeme..
Srdačan pozdrav
Ovih na rodu imam 20 komada tri sorte. Mladih imam zasađeno još dvadesetak nekih novijih sorta.
.Razlika u cijeni zna bit i 100%. Cijene kod nas na veliko znaju varirati od 5KM pa do nikako.
Na ovim stablima berem oko 50 kg.
.Razlika u cijeni zna bit i 100%. Cijene kod nas na veliko znaju varirati od 5KM pa do nikako.
Na ovim stablima berem oko 50 kg.
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav
Hvala ti znači proširuje se gospodarstvo, tržište kao tržište ponuda i potražnja kroje cijenu otkupa, tako je to na ovim našim prostorima cijene naglo variraju, kad će to biti uređeno kao vani u drugim zemljama i dali će biti uređeno pitanje je veliko. Famozne hladnjače nikako da prorade..
Srdačan pozdrav
Hvala ti znači proširuje se gospodarstvo, tržište kao tržište ponuda i potražnja kroje cijenu otkupa, tako je to na ovim našim prostorima cijene naglo variraju, kad će to biti uređeno kao vani u drugim zemljama i dali će biti uređeno pitanje je veliko. Famozne hladnjače nikako da prorade..
Srdačan pozdrav
Evo jučer druga tura
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav
Ovaj dečko je najvredniji u berbi trešanja..
Srdačan pozdrav
Ovaj dečko je najvredniji u berbi trešanja..
Srdačan pozdrav
To nam je mali Dubrovčanin, traktor i vožnja na istom su pojam i izvor sveg veselja.
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav
Evo je tu je u starom voćnjaku nema gazde samo se poslužiš, potražio sam i stablo trešnje bijelog ploda ali izgleda da se posušilo u šikari u zapuštenom voćnjaku nema ga...
Srdačan pozdrav
Evo je tu je u starom voćnjaku nema gazde samo se poslužiš, potražio sam i stablo trešnje bijelog ploda ali izgleda da se posušilo u šikari u zapuštenom voćnjaku nema ga...
Srdačan pozdrav
Pozdrav
Danas u trgovačkom centru " Lidl " trešnje 29,99 kn za kilogram sjetio se Dubravca..
Srdačan pozdrav
Danas u trgovačkom centru " Lidl " trešnje 29,99 kn za kilogram sjetio se Dubravca..
Srdačan pozdrav
Hvala na brizi kolega moje nisu sigurno.
Od proizvođača do potrošača u plusu su samo vozači.
A ovi krajnji nahebu.
Od proizvođača do potrošača u plusu su samo vozači.
A ovi krajnji nahebu.
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav
Kupci najviše dobro zboriš...
Srdačan pozdrav
Kupci najviše dobro zboriš...
Srdačan pozdrav
Navodnjavanje tresnje
Trebam savijet, posadio sam 300 stabala tresnje proslu jesen i sad je susa unistila vise od pola. Na placu imam bunar u koji stane oko 3-4 m3 vode sta je odprilike dovoljno za jedno zalivanje. Potreban mi je savijet kako da rijesim navodnjavanje kap po kap. Potrebno mi je da znam kakvu pumpu trebam, da li da idem sa agregatom i pumpom ili motornom pumpom , jednostavno nemam ni ideju ni iskustvo kako da to rijesim, vocnjak je ravan , eventualna razlika je mozda jedan metar izmedju najvise i naj nize tacke. Takodjer bunar i voda su u ravni sa vocnjakom , naj niza tacka vode je mozda 1,80 do 2 metra dubine .
Gost- Gost
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.