Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Goldoni Energy

3 posters

Go down

Goldoni Energy Empty Goldoni Energy

Postaj by Admin 05.02.15 19:31

Opća tema traktora model Energy 60/80

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 22.04.16 20:46

Traktor Goldoni Energy 80 uslikan izpred prodavaone poovlaštenog prodavača za Goldoni "Hojnik" pored Maribora SLO.
Goldoni Energy Fotografija-0008
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 27.10.16 19:40

Ovog dana slučajno me opet put vodijo mimo prodavača "Hojnik". Zaustavijo se. Malo smo porazgovarali sa gazdo, jer na oko poznajemo se, pa sam se malo razpitavao i oko traktora Goldoni. Slučajno je stajao izpred prodavaone-servisa model "Enerđi 60" visoke verzije. KAd sam bijo več tamo malo smo ga pogledali ukupno.
Tako sam došao do podataka, da nijedan model "Star"(model 3050 i 3080), više nema mogučnosti doplate "no Spina". A kad je bila opcija, koštao je 1000 EUR. Ovo varijanto ima sad razred "Enerđi" obadvije modela, znači mali 60 i večji 80, koji bi to nek od sada imao u osnovni opremi!.

Između Stara i Enerđi verzije razlika je i bolja Sailent lock platforma prema buki i vibracijama. "Star" nek bi imao manje izolirano platformo, al Enerđija se priporučava svakome, koj ima namijeru bilo kada namiještati kabino, jer je bučno bolje zaštiten.
Razlika je onda i u motoru, kojer običnog ima od razreda "Star" i "Enerđi" samo 3050, al svi drugi imaju Turbo punjače!.

GAbarite "Stara 3050 " i " Enerđi 60", nek bi bile inače potpuno iste. Model kod Hojnika imao je pored osnove još namiještene gume straga 360/70x24", al izpred 260/70x 16", a imao je i hidravlični dodatan ventil za kočenje prikolice sa hidro kočnicama!.

I još slike vam dugujem. Goldoni Enerđi 60. KAd sam se sednijo na njega, bila mi ugodna varijanta nastavitve za sijedenje sedež sasvim nazad i dole, al volanski obroč sasvim vam prema meni. Žuta ručka ručno kvačilo za uključivanje stražnjeg vratila. NA njime je nekvi alu prsten.  Sa prodavačem nismo znali, što nek bi on bil u funkciji:
Goldoni Energy Fotografija-0015
Model, koji ima kod Goldonija ugrađen "no spin", ima na prednjem mostu desni kraj zgoraj čekičem naudarene slova KO il KC. NE sijetim se više, al na sliki joše vidljivo:
Goldoni Energy Fotografija-0016
Razpitao sam se i oko mogučnosti naručbe različtih ruk hidravlike. KAzao je, da modela Star i Enerđi imata iste ,a može se dobiti automatske ,al snažnost izrade ista je, jer žao hidravlika je iztestirana na jako silo, pa trebajo zbog sigurnosti biti ovakve. KAčenje je kombinacija kategorije 1 i 2. Ov osvijetlo, što viri van straga izpod sijedala daleko nazad je kačenje za prikolico:
Goldoni Energy Fotografija-0017
NA amaturki nema kakve razlike baš viđene između modelova, ili mi je prodavač zaboravijo kazati:
Goldoni Energy Fotografija-0018
Izza ljeve noge taj Enerđi nema nekve poluge, koja sa strane van sa mijenjača viri kod modela Star. Što je tisto, neznam. Enerđi je nema. A na sliki vidi se ručka reduktora sa hodom nazad, a izpod njega jako mala ručka je uključivanje stražnog vratila sa neodvisne vrtje vratial od mijenjača i sinhronizirano sa mijenjačem:
Goldoni Energy Fotografija-0019
Onaj traktor ima namiještene dvojne dvoradne razvodnike hidravlike. To su one male ručke izpod dvih velikih ručk hidravlike. Sasvim izza sijedala mala crna ručka je uključivanje vratila 540 ili 750 okretaja na minutu, kad je ručka na ljevom kraju sijedala u opciji neodvisna vrtja.
Goldoni Energy Fotografija-0020
PApuča kočenja, gasa i stražnje blokade diferencijala. Vidi se gumena podlaga za noge, da ne klizi. A manja je od alu poda zbog mogučnosti nadgradnje kabine.
Goldoni Energy Fotografija-0021
Motor VM 3 klipe Turbo, bez interkulerja, snage 58 ks. No neko sa čašice za vodo maznuo poklopac, al odšaraufao i prednji nosač za prednjo lampico, ukupno sa žarulico. Traktor je zbog 3 klipaca motora jako kratak i dobro pregledan naprijed, pošto nema prednjih blatobrana. Pregledniji bolje od AC-ja Normal TIgrone. Pogled nazad je sasvim kontra priča:
Goldoni Energy Fotografija-0022
NA oko jako ljep traktorčič, ali visoki je prema AC Normal. Zna se ,da je onda sasvim druga priča, kad je model nizki i još sa manjim kotačima. No na kraju sve je i stvar navike. KAd neki stroj voziš nešto vrijemena, nije onda tak oveliki ,kao je tada ,kad si na njime prvi put:
Goldoni Energy Fotografija-0023

Inače gazda kaazo, da vozijo on testno sve modelove, jer naravno imali su prezentacije. Sam za sebe u galvnem pristaš je standardne oblike traktora, pošto mu se modelovi na Actio zglob il zglobaši ne sviđaju nizbrdo. To sam saznao sam ,kad me okretač mrve uskoro preokrenuo, kad na dole brzo zakočijo, i mi podignuo zadnji kraj. Zna se ,da je tamo kod takvih traktora osovina sprednja jako nazad povučena. Sam prodavač pa više priporučava modele Enerđi.
Na teorijo, oko zadovoljive snage kod 3050, kazao je, da je to snaga sasvim zadovoljiva za radove na polju i po brdima, al naveo je primer, da sa teretom na prikolici najmanjim motorima na staru prebrzo uzme snago. U tim primerima se osiječa razliko između motora obični i Turbo.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 27.10.16 23:54

Prsten na ručki kvačila kardana služi vjerojatno za deblokiranje položaja off. Kad se ručica pomakne u položaj off ona se automatski zabravi u tom položaju.  

kod Stara je se ručkom iza lijeve noge uključuje kardan. Ima tri položaja: neovisna vrtnja, neuključeno i sinkronizirano s mjenjačem.

Nisi zapazil gdje je ručka za uključivanje prednjeg pogona. Na Staru je lijevo od sjedala, u samom uglu uz blatobran.

Ovaj traktor je raširen. Otprilike na širinu na koju sa i ja proširil svojega. Ove malo veće gume se meni jako sviđaju. S njima traktor djeluje jako močno. Međutim sa njima se promijeni odnos promjera zadnjih i prednjih kotača. S gumama 320/70-24 i 240/70-16 je odnos 1,425. S ovim širim je odnos 1,446.Pretpostavljam da je pogonski prijenosni odnos zadnje i prednje osovine između te dvije vrijednosti. Koja opcija je bolja za manju potrošnju prednjih guma?
Tebi jako smeta preglednost prema otraga. Meni je OK. Plug vidim, frezu vidim, malčer vidim. Mislim da je to više stvar navike. Kad sam kupoval auto sjel sam u Astru novije generacije. Katastrofa, uopće nisam vidjel prvi kraj haube i blatobrana, a ljudi ih voze.

Normalno je da su motori s turbom snažniji i štartniji. Kad uspoređuješ Star s AC-jem ne smiješ zaboraviti da bi usporedbu trebalo raditi s praznim Starom i AC-jem koji vleče cca 500 kg tereta. Razlika u težini traktora.
Susjed je kupil Univerzala (UTB) 304. Ima 30 konjev i 1800 kg. Možeš si zamisliti kak on osjeti brijeg.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 28.10.16 4:06

Hvala na odgovoru.
Prsten na kvačilu vratila neije u funkciji. Jer traktor nije u radu, i samo stoji, virojatno mehanizam trebalo bi našprejati ketensprayem. Sad smo mogli bez ikakve snage ručko bez prstena vučti gore dole. A to sumnjam zato, jer on bijo zablokiran prema haubi unutra. Treba mu ketenspray.

MA možeš oslikati ljevi kraj pored sijedala, da vidim, gdje ima uključivanje pogona Star?
Što se tiče uključivanje pogona, nisam ga pronašao sa očima nigdje. Pogledaj molim te moju sliku. Vidiš, u uglu namršen je pojas sigurnostni za vezanje prema prevrtanju. Ja sumnjam, da je mogao biti tamo izpod njega ova ručka? Vidi se gumeni budžir crne boje, gdje bi ona mogla biti namiještena.

Traktor sa ovim gumama i visoka verzija, jednostavno je preblomaznija za mene. Da ne pričam o proširavanju. Osiječao sam se ,kao da idem na Zetora hehe. Osim prednji kraj je super maleni, uzki i kratak.

GAzdi sam kazao, da ak bi ga ovog imao, ove minute bi skinuo proširivače blatobrana, pa se on samo smijao. KAzao  je, da to kupac prema potrebi ima ali si skine.

Što pričaš oko guma i omijera između osovin ne razumijem, što želiš kazati(1,425 i 1,446). No sumnjam, da želiš pitati, gdje se pogon najbolje posloži. To ja ne bi znao, al koliko mogu ti kazati sa izkustva, šire ko jesu, manje se trošijo, jer se težina porazdeli na večo površino, što znači manji pritisak na površino i manje trošenja.

Vijerujem, da je preglednost odvisna od navike. KAd nešto vrijemena voziš, navikneš se. A gledajuč na brzo moje mišljenje oko postavitve ovih ručk, sumnjam, da bi i uključivanje vratila bilo super negdje u desnom uglu blatobrana, jer se tamo uvijek okrenem, i prije zagona gledam nazad i se tamo držim za blatobran. Kod NH-ja tamo je, gdje jo imaš na Star modelu, al onaj sa elektro opcijo ima na desnom kraju na blatobranu dugme. To je najbolje.
Ručke za upravljanje sa hidravličnim razvodnicima ima taj Enerđi isto kao Star izpod ručk hidravlike. Jako mi se činijo NIZKO. Ne možeš uskoro ne istovremeno gledati nazad i upravljati sa njima, kao kod AC Tigrone. A to jako je važno, kad guraš sa kiblom(plato) nazad, i ravnaš teren. No, ako bi pokušao kada, možda bi isto išlo- neznam. Ovo su samo moji prvi utisi.

Razlika u težini traktora(vlastita teža bez tereta) uvijek je problem. Oduzima snago, što je loša stran. Al Traktoru, prema autu težina dosta puta koristi nego šteti. Nek čovijek, stari poljuprivrednik ovdje kod nas, kazao je, da težki traktor nešto napravi. A drugi kazao mi kontra. Tvrdijo ,da bolje imati laganijeg, pa ga tegovima po potrebi obteretiti, a kad ti težina smeta, tad tegove demontiraš, i manje trošiš sve, od gum do nafte i čitav stroj i još se brže kretaš. Sad kome što povijerovati. No ja sam imam i ponekad  mišljenje ,da težina znači i najviše puta masivnijo(sigurnijo za potrošača) izrado stroja, što pa uvijek ne drži vode. A ne bi htijo nabrojavati primera, za taj i onaj stroj, da ne izađemo previše sa teme.

Jesam pijan, il zaista se kod Stara hauba otvara nazad, al kod Enerđi naprijed kao kod TV-ja?
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 28.10.16 19:22

Pogledaj ovaj snimak od Star 3050, i onda moje gornje slike, odmah mi palo u oko- na Enerđiju su skratili ručku mijenjača Shocked ZAto mi se činilo, da je jako kratka. KAd je bilo sijedalo sasvim do kraja dole i nazad, tad sam sa potpuno s sravnato ruko Dohvatijo kuglo na ručki. A je nemam jako kratke, znači, ovo je na Staru bolje.
https://www.youtube.com/watch?v=M3Td6FoS3qA

I još nešto sam pronašao naopakog u prospektima. Neznam, što je prav. Il u prospektu il na naljepnici traktora. U režimu 16+8, prospekt navaja 5,7, a naljepnica na blatobranu 5,9. Razlika nešto znači zbog toga ,jer u tom režimu 4 spora direktna ima brzinu 5,5. Znači razlika bila bi zanemarljiva, al sa 5,5 na 5,9 malo se bi osijetila više. Svi drugi broji slažeju se međusobno(prospekt i naljepnica).
Inače kazano, brzine kretanja su kod Star 3050 i Enerđi 60 potpuno jednake, dok su gume iste.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 29.10.16 9:30

Ma 2:55 i 3:09 se vidi ručka za promjenu grupa i iza nje naljepnica s prikazom uključivanja prednjeg pogona. Ručka za uključivanje prednjeg pogona je iza naljepnice (čisto u uglu).

Za utvrditi koja je brzina točna, dođeš s garminom i izmjeriš. Laughing Laughing Laughing
Ja sam bez garmina, uz pomoć svoje logike i matematike, došel do zaključka da je 5,7 ispravno napisano.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 29.10.16 18:33

Onda je ručka uključivanja zaista tamo, gdje sam predpostavijo(izpod zgužvanog sigurnostnog pojasa na mojoj sliki).

Znači 4 spori hod uskoro isto brzo se kreta, kao 1 kalana.

MOžda nisi vidijo mog pitanja- Dal se kod Stara tvog otvara hauba prema nazad, al prema naprijed? Enerđiju se naprijed.

I još ovo-one gumene podloge protiv klizanju na podu izpod nog, ima samo Enerđi, kao sam shvatijo iz slik sa neta i prospekta. Upravo zato se ovih podlog nije vidjelo na sajmu u Radgoni na mojoj sliki kod onog Stara, kojeg sam slikao... scratch
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 29.10.16 19:37

Na istu stranu kao kod modela Energy.
Ove gume na koje si nekoliko puta skrenul pažnju, vjerojatno imaju funkciju kod kabine. Bez kabine??? scratch

4. spora je druga grupa, treba stati kod promjene grupe. Za 1. kalanu ne treba stati jer ne treba mijenjati grupu.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 29.10.16 20:21

Zašto odluka tvornice po stavljanju ove gume, neznam. KAo sam kažeš, smanjiva buko. Ovo nije po mome ništa drugo, kao sestavan dio "sailent block" platforme za vozača. A sa time još smanjivaju buku i vibracije, al možda i vozaču manje kliza, kad su noge dole. Kod vibriranja lima ide buka, od gume ne. scratch No na kraju, može se sigurno jih demontirati, ak bi kome smetalo...

Hehe, za ovu zadnju riječenicu svekako sam več shvatijo to, odmah, kad sam gledao shemo brzin kretanja. Ti si napisao samo dobru stran, kod kretanja naprijed. A nazad, ak radiš u 4 spori, imaš u toj situaciji brzi reverz, ak ti treba. Ak je prebrzi, i želiš kod rada isto kretanje ove brzine nazad, promijeniš režim. Znači svaki režim je za nekvi posao po sebi dobar. Možedu se međusobno i kombinirati. A ne da bi te ja to učijo, što sam več duže od mene znaš. Samo na glasno razmišljam heh. E ovo bilo bi dobro za mog otaca. Prokleo bi sve taljane heh.

Enerđi ima jače polukrogle blatobrane i prostor između sijedala i blatobrana se poveča, koliko na oko vidim.

Arnij malo je drugačiji. Hauba na jednoj strani malo izbočena kod Enerđija, jer mu tamo stoji Turbo. Na istome mijestu ga ima i Closter.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 29.10.16 20:44

Kad sam oral kratke brazde za pšenicu s malim 2-bazdnjakom, mogel sam bez brige orati u 1. brzoj. 2. brza kalana je bila na granici, plug je lagan i ima stare lemeše pa je ostajal preplitko. Zato mi je više odgovaralo orati u 4. sporoj jer sam koristil fast reverz za rikverc. Samo sam lijevom rukom mijenjal grupe. Da nisam imal opisanog problema s dubinom, vjerojatno di oral u 2. brzoj kalanoj, a za u rikverc bi samo promijenil grupu. 1. brza kalana je bila prespora za u rikverc.

To su blagodati većeg izbora. Uvijek je lako odabrati najprikladniju opciju za određenu situaciju. Samo delati je treba više s glavom, a ne samo s rukama i nogama. Very Happy

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 29.10.16 20:59

Uvijek mi daš dosta za misliti. Al nešto si pobrklao, il nisam razumijo ja.
"Da nisam imal opisanog problema s dubinom, vjerojatno di oral u 2. brzoj kalanoj, a za u rikverc bi samo promijenil grupu. "
Ovdje si virojatno želijo napisati režim? KAd bi promijenijo režim u toj situaciji, onda bi se nazad kretao sa 10,7, što je milina od miline.

Potvrđavam tvoje mišljenje zadnje riječenice, ali sam ti znaš, da svi smo samo ljudi, pa grešimo. Žao jedni više, drugi manje. Ovaj patentirani sistem mijenjača za one, koje se snađu vrijedi duše ,al nečem odustati od tvrdnje, da je jako opasan. Možeš jednostavno što posatrati, kad zaboraviš, koj je uključen režim.
A još uvijek neznam, dal se može u režimu 8+8, istovremeno imati uključeno inverter ob volanu i rikverc na reduktoru il mehanizam to ne dozvoljava. Jer u tom primeru, mogao bi traktor početi voziti naprijed scratch
Problem je, jer kad čovijek dugo i monotono radi, sve manje razmišlja, pa može nekvo glupost napraviti.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 29.10.16 21:36

Ispričavam se. Na režim sam mislil.

Kad je na 8+8 grupa rikverc je blokirana. Može se dogoditi da kreneš u rikverc, a misliš da si u polovički, ili da kreneš naprijed, a imal si namjeru natrag.
Nesreće se obično dogodiju tam gdje ih ne očekuješ. Zato je jako važno u životu steći određene rutine pa tako i neke rutine na traktoru. Kad ti pređe u rutinu da uvijek oprezno puštaš pedalu kvačila onda bitno smanjiš rizik od nezgode. Također nikad kretati pod većom turažom. Pod malom traktor u višoj brzini ne bu brzo štartal, nego bu kod polaganog puštanja pedale kvačila dal znake kao kad je zategnuta ručna kočnica. Također nam mora preći u rutinu da na takvo i slična upozorenja od strane traktora reagiramo zaustavljanjem te operacije i razmišljanjem zakaj se to dogodilo. Jedna od važnih rutina je i da se ručna kočnica uvijek zategne do kraja. U protivnom je moguće brzo poderati kočnice.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 29.10.16 21:51

A tako. A opet se porađa pitanje, što se dogodi, ak več imam u rikvercu na reduktoru, u režimu 16+8, al promijenim režim- po moje ga ne možeš ni uključiti, isto tako, kao sam navajaš za blokiran rikverc na reduktoru u režimu 8+8. Bar tako mi logično izpade.

Znaš, oko naopakog kretanja imam ja bojazni jake, pošto mi se u početku ove godine dogodila mala nezgoda(srečom sve ostalo cijelo). Bijo sam siguran, da imam traktor u leru. Al bila brzina naprijed 2 brza. Brzo spustijo kvačilo, al izpred bila kosilica postavljena, pa ju malo gurnuo. No malo se samo zaljuljala, jer sam odmah zaustavijo zahvaljujoč bar po meni dobrim refleksima.
Inače, kao si sam nekad kazao: Prije bilo česa, uključi mozak.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 30.10.16 10:04

Upravo zato sam od svih rutina potrebnih na traktoru, prvo spomenul polagano puštanje kvačila. Sprečava 90% mogućih problema.

Ti izgleda želiš da ja testiram kombinaciju koju si napisal, a ja se to nikak ne sjetim Sad kad sam na traktoru. Vjerojatno zato jer rikverc grupu upotrebljavam zaista jako rijetko. Možda 2-3 puta do sada. Ne bi je ni ove godine kad bi mali plug imal nove lemeše. Jednostavno mi nije sjel takav način rada. Ne mogu sa sigurnošću napisati zakaj je tome tak, možda zbog položaja ručke na traktoru. No, time se uopće ne zamaram.

Šteta kaj se kod Hojnika nisi sjetil mene i problema promjene filtera goriva. On sigurno zna kako se mijenja. Možda je jednostavnije nego ja mislim.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 30.10.16 11:55

Imaš pravo. Najjednsotavnije je raditi sa 8+8, a ponekvi modelovi samu su imali ovakvu opciju i isto svi tako rade. Što se tiče 16+8, kao si sam več kazao, za plivanje po asvaltima sa teretom, a milina je i za samoutovarke i vučenje preše. Vidi se tamo i super mogučnost upotrebe brzog reverza.

ŽAo mi je. Ak sam iskren, na filtar jesam se sijetijo, kad sijedijo na njemu. PA smo razgovarali, i tekom razgovora, zaboravijo. Nisam ga ni tražijo, gdje je. Virojatno na istome mijestu, pošto je sumnjam isti(sličan) motor.

Št ose tiče servisa. Koliko sam shvatijo, nek bi bijo to serviser u Poljčanama. On je od firme poovlašteni. Al servis il koji popravak može zaraditi i njegov radnik, koj radi za njega više godina kad mu zatreba pomoč, on uskoči. Inače radi kao SP. Znači ima prijavljenu obrt. TAj momak je sa mojih bregova kilometar od mene rodna kuča. Više godina zaposlen kod Hojnika, al sad vstopil je i u njegovo obitelj(virojatno znaš kako hehe-ima njegovo hči). Momak me poznaje dobro i slobodno ga možem zvati ak mi pomoč zatreba. ŽAo nije poovlašteni, pa ne može dati signo u servisno knjižico zbog garancije...

Kao sam razumijo, ak bi se odlučijo za Goldoni, traktor došao bi Hojniku, gdje se pregleda i napravi sve za početak radova, i dostavi kuči. TAko kazao gazda Hojnik. Znači uvoznik šalje traktor za spremanje najbližjem, koj radi za tog uvoznika i on ga spremi i dovede kuči.

Dali nisam ja tebi več pokazao skena sa knjige od VM, gdje napisan je postupak odzračivanja? No žao sad više knjige nemam više.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 30.10.16 18:49

reider 1 je napisao/la:
Št ose tiče servisa. Koliko sam shvatijo, nek bi bijo to serviser u Poljčanama. On je od firme poovlašteni. Al servis il koji popravak može zaraditi i njegov radnik, koj radi za njega više godina kad mu zatreba pomoč, on uskoči. Inače radi kao SP. Znači ima prijavljenu obrt. TAj momak je sa mojih bregova kilometar od mene rodna kuča. Više godina zaposlen kod Hojnika, al sad vstopil je i u njegovo obitelj(virojatno znaš kako hehe-ima njegovo hči). Momak me poznaje dobro i slobodno ga možem zvati ak mi pomoč zatreba. ŽAo nije poovlašteni, pa ne može dati signo u servisno knjižico zbog garancije...

Cijeli ovaj dio ne razumijem. Naročito boldano. Kakve veze imaju Polanec iz Poljčan i Hojnik iz Kamnice?
Kaj Hojnik više nije pooblaščeni serviser? Nalazi se na popisu.
http://www.goldoni.si/prodajna-mesta-in-servisi/

Dušan je sin ili oče? Kak se zove onaj drugi?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 30.10.16 19:20

Phu, sad zaista vidim ,da ne razumiješ, al težko mi to objasniti:
Servise, kod kuče radi čovijek sa Poljčan(neznam imena i prezime). Hojnik jeste povlašteni za Goldoni, al svak radi svoj dijo posla il kako bi kazao določene posle. Hojnik naravno uvijek tekom upotrebe ti stoji ob strani i što ti zatreba naruči. Isto tako kod njega montira se kabina, ak si poželiš je. A kuči servis on ti ne ide raditi. Da ti vezu sa servisom sa Poljčan.
Dušan jeste gazda. Ima sina, i on radi u trgovini i gdje zatreba. Nemaju samo oni posla sa Goldoniji znaš. Imaju trgovinu rezervnih dijelova i poovlašteni prodavač za Active firmo kosilica. Upravo sin dao mi prije par godina za reklamo kapo od Goldonija narančaste boje.
KAd sam pričao oko još jednog momka, on ima od gazde hči i prije bijo zaposlen kod Hojnika, tako se upoznali i sad radi kao samozaposleni i radi posle i na terenu. Rođen je blizu mene kilometar daleko. Al ne živi više ovdje. On može raditi servis, ali ne daje signo u knjigo, jer nije za to poovlašten od tvornice Goldoni.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by iwanho 1 30.10.16 19:51

Hvala na dodatnom pojašnjenju. Nadam se da sam sad ispravno razumjel.
Dakle, terenske servise za Hojnika radi ovlašten serviser iz Poljčana, ali ti ne znaš kako se zove.
Hojnikov zet (kčerkin muž) također radi servise ali nije ovlašteni serviser.
Na ime Hojnikovog sina si vjerojatno zaboravil, pretpostavljam da njega poznaš bolje od oca.

Zakaj te gnjavim? Meni je traktor dopelal prijevoznik iz Maribora koji je vozil za firmu Ascon iz Kopra. Ne mogu se sjetiti njegovog imena, a možda bi se na taj način lakše sjetil njegovog imena. Imal je manji kamion za prijevoz vozila (slično šlep službi) i dobro je poznaval Goldoni traktor.
U međuvremenu sam pronašel na netu upute za izmjenu filtera. No skice su na motoru koji nije ugrađen pa filter nije zaklonjen nosačem rol bara. Zato me zanima jel zbog tog nosača treba neki specijalni ključ ili prije zamijene jednostavno treba demontirati rol bar.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 31.10.16 0:48

Nikog ne matretiraš, pošto svi smo na forumu, zbog veselja do strojeva i pomoči jedan drugome.

Sve prav, osim ne poznajem tako dobro sina Hojnika, več najbolje gazdu.

Kao vidiš, svak ima svoj dijo posla za firmo Goldoni. Jedan treba, da ima i prevoze preko.
Ko bi to bijo neznam. Zet ima ovaj auto za servis na terenima. Slika na stranici auta, sasvim desno znaš čija je hehe:
Goldoni Energy Fotografija-0010

Slučajno sam pronašao sliko uputstva odzračivanja, o kojem jesmo nekad pričali. NEznam, odakle je to van uzeto. JEr skic nema zravan, ti dosta ne pomogneju. Ak se sijetiš?:
Goldoni Energy Odzracevanje-vm
NOsač filtera virojatno predpostavljam, da imaš istoga,kao je na ovoj sliki. A na pamet ja znam, kako je to namiješteno(ili sumnjam), jer tako slično napraveno je kod Zetora, samo 3 puta sve večje. Dakle, gore, na gornjoj plošči iznad filtra, je u centru na oko jedan ključ od 13mm. TAj je kao nekva produžena matica, koja ima samo jedan dijo navoj u sebi. A dolnji dijo, je samo kao poklopac sa dugim vijkom u sredini, koj dođe gore skroz filtar(FRAD u tom primeru), i u prvo omenjeno matico. Znači, odšaraufaš srednjo matico zgoraj, a ona če ostati na svome mijestu. Odpast če ti filtar sa dolnjim poklopcem. Ovo je cijela tehnika. MAleni vijak pored matice u centru zgoraj pa je vijk odzračivanja. KAd mijenjaš filtar. Ovdje sputiš zrak van.
Goldoni Energy Fotografija-0006
Ovo je sa tvog PDF uputstva, kojeg si mi ti dao. Slični nosač filtera. Samo ima vijak odzračivanja na drugome kraju. Pogledaj, kojeg imaš. Ili sa slike, il sa slike od mog AC:
Goldoni Energy Odzracevanje-vm-1
Napokon toga, još treba popustit (kao kažedu uputstva odzračivanja) prema kraju sistema dovoda nafte. TO su cijevi, gdje idedu na dize. Tako i sam znaš, da se uvijek odzračivalo. I ne treba nekog specialnog alata. Sve treba iti jednostavno i lagano za napraviti, bez demontaže rol bara heh. Malo se razgledaj:
Goldoni Energy Odzracevanje-vm-2
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by reider 1 28.06.17 22:52

Još jedna nova slikica Goldoni Enerđi 60 visoki model kod Hojnika:
Goldoni Energy Fotografija-0014
Išao u njihov bar na pivo, pa usput uslikao traktorčič cheers
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Goldoni Energy Empty Re: Goldoni Energy

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.