Honda motokultivatori
5 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Honda motokultivatori
Evo moje stare honde f600 kojoj sam ubacio Kipor dizel pre 4 godine i radi savrseno pa me je cak i iznenadio snagom i izdrzljivoscu ipak jer dosta radi i nestedi se uopste. Honda je 80 godiste i sve ispravno na njoj a menjac nije pipnut sem zamene 1 semeringa .Ovde je zajedno sa Dmb pumpom za navodnjavanje baste i to je najveci posao koji radi takoreco 5 meseci .A ovo je vucni frezer koji je moja samogradnja jer to nigde nepostoji. Iskoristio jos jedan menjac od stare honde G42 posto su iste osovine i prikljuci i resio pogon preko remena . Za ukupno 40 eur menjac i nesto otpadnog gvozdja i lima koje sam imao je napravljen a koristi se i za uskorednu obradu. Letos je isfrezovao samo 1,3ha izmedju redova kukuruza i to vrlo spekle zemlje i po najvecoj vrucini.
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Malo danasnjeg posla ,da se pokrene sezona usluznog freziranja. Dubina oko 25-28cm i fakticki u jednom prohodu samleveno
vica022- Moderator
Ta rucica je za kvacilo ,samo sto je veca i jaca jer sam ceo sistem spanovanja remena napravio dosta jaci da bi izdrzao opterecenja .Pogotovu kad stupi u akciju vucni frezer jer onda je opterecenje mnogo vece
vica022- Moderator
Danasnji posao od 8000m2 usluznog frezovanja na 25cm dubine. Ali kipor dizel se nepredaje
vica022- Moderator
Velika površina za maleni stroj i uslužno frezanje. Kako se kreću cijene takvog posla kod vas?
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Da je mala bas i nije pogotovu sad sa preradama i dizel motorom jer tezi skoro 100kg. Ali zato radi da skidam joj kapu samo sto meni treba izdrzati .
Ja radim oko 1000 din po 1 aru ili 8 eur otprilike za 1 ar =100m2.Gore sam napravio gresku rec je o 800m2 ili 8 ari jucerasnjeg posla.Bilo je doduse jos 2 ara kad sam se vratio pa komsija zove ali vise od toga dnevno raditi je ubistvo. Dok sam bio mladji nekako se i moglo izdrzati a sad vec stizu godine .Ali uradi dosta za ovih sad 15-20 dana udarnih kad se plastenici i baste sredjuju i to bar oko 1,5ha sigurno plus meni skoro 0,5ha.
Za ovih par dana sam vec isfrezovao preko 25 plastenika i jedan vocnjak sto je skoro 0,5ha
Ja radim oko 1000 din po 1 aru ili 8 eur otprilike za 1 ar =100m2.Gore sam napravio gresku rec je o 800m2 ili 8 ari jucerasnjeg posla.Bilo je doduse jos 2 ara kad sam se vratio pa komsija zove ali vise od toga dnevno raditi je ubistvo. Dok sam bio mladji nekako se i moglo izdrzati a sad vec stizu godine .Ali uradi dosta za ovih sad 15-20 dana udarnih kad se plastenici i baste sredjuju i to bar oko 1,5ha sigurno plus meni skoro 0,5ha.
Za ovih par dana sam vec isfrezovao preko 25 plastenika i jedan vocnjak sto je skoro 0,5ha
vica022- Moderator
Pozdrav
To je oko 60 kn za 100 kvadratnih metara površine ovisno o tečaju, ne znam trenutno po koliko ide euro. Ima li razlike kod tebe Tomo Vinković Požega.
To je oko 60 kn za 100 kvadratnih metara površine ovisno o tečaju, ne znam trenutno po koliko ide euro. Ima li razlike kod tebe Tomo Vinković Požega.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Pasquali motokultivatori
» Tema za sve moto kultivatore
» Motokultivatori BCS
» Motokultivatori MIO Standard
» Motokultivatori Barbieri
» Tema za sve moto kultivatore
» Motokultivatori BCS
» Motokultivatori MIO Standard
» Motokultivatori Barbieri
Stranica 2 / 2.