Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bührer traktori

Go down

Bührer traktori  Empty Bührer traktori

Postaj by Admin 03.04.21 1:50

Bührer traktori osnivač Fritz Bührer, 1896–1974

Bührer traktor tvornica AG je švicarska tvrtka sa sjedište Hinwil. Tvrtka je zaustavila proizvodnju vlastitih traktora 1978. godine . Današnji asortiman usluga uključuje servis, popravke, izmjene i prenamjene Bührer traktora i poljoprivrednih strojeva svih marki.

Prvi Bührer traktor pojavio se 1929. godine (godine kada je Bührer Tractorsfabrik AG osnovana 1929. godine) s kosilicom pričvršćenom sa strane i pogonom na traktor.

Između 1930. i 36. Bührer traktori izgrađeni su prema licenci tvornice strojeva Reimann u Bäretswilu. Tijekom tih godina tvrtka se zvala: MUMAG, Maschinen- und Motorenfabrik AG

Traktor Bührer razvio se u jedan od najuspješnijih poljoprivrednih strojeva., posebno u proizvodnji zupčanika od jednostavnog mjenjača do provjerenog trostrukog mjenjača mehanički, mjenjač s polubrzinom brzinom, 1953.
Fritz Bührer razvio je lagani prijenosnik Tractospeed potpuno sinkronizirani prijenosnik sa sinkroniziranim prijenosnikom za vožnju unatrag, 1965.

Uspjeh traktora Bührer bio je u tome što su nova dostignuća razvijena u uskoj suradnji s poljoprivrednim sektorom.
Kada je riječ o uvođenju sljedećih inovacija, tvrtka Bührer uvijek je bila ispred krivulje: pneumatske gume, električni pokretač, pogon zupčanika, blokada diferencijala, upravljanje na sve kotače, kočnica na jedan kotač, višebrzinska kosilica, deset- brzina Powerhift mjenjač.

Fritz Bührer posjedovao je patente za sljedeće izume, neke u Europi i SAD-u. Datumi se odnose na registraciju patenata:

• 1947/53 ovjes prednje osovine s lisnatim oprugama
• Hidraulična klipna pumpa iz 1951. godine
• Trostruki prijenos iz 1953. godine
• 1956. trostruka smjena
• 1956 ovjes prednje osovine, disk opruge
• 1956. Klizna spojka na pogonu kosilice
• 1960 promjena brzine
• 1962 15-stupanjski ručni mjenjač
• 1962/1963 stražnja spojka, pogonska spojka iza ručnog mjenjača
• 1966/67 dodatni patent
• 1971 Podrška za hidraulički uređaj za podizanje

1955. tvornica je proširena tako da uključuje modernu radionicu. Zlatni dani tvrtke Bührer započeli su. Tvrtka je sada zapošljavala oko 300 ljudi, a godišnje je tvornicu napuštalo oko 1200 traktora. Teškoće su nastale ukidanjem uvoznih ograničenja i carina za poljoprivredne traktore krajem 1950-ih.

Sve jača strana konkurencija 1960-ih i 1970-ih donosila je švicarskim proizvođačima traktora sve veću nevolju. Neki su proizvođači traktora morali zaustaviti proizvodnju (Vevey 1961, Meili 1965), a drugi su se pripojili stranim tvrtkama ( Hürlimann s Same ).

Bührer je istodobno gradio motore tvrtke Perkins, Ford, Mercedes-Benz i MWM. Tako ste mogli kupiti isti traktor u istoj klasi izvedbe s motorom od Forda ili Perkinsa (npr. OF17 do OP17). To je proizvodnju učinilo vrlo složenom, a broj komada prilično malim

Nije se mogao odlučiti za potrebne strukturne prilagodbe. U ljeto 1973. Fritz Bührer bio je prisiljen prodati svoje samostalno poduzeće, koje je u to vrijeme još uvijek zapošljavalo 80 ljudi, grupi Rapid u Dietikonu. Više nije morao vidjeti pad svoje tvrtke. Preminuo je 14. rujna 1974. u Hinwilu.

Novi vlasnici bili su uvjereni da će ponovno povećati godišnju proizvodnju sa samo 400 na 800 traktora. Već u siječnju 1978. morali su priznati da potražnja za domaćim traktorima opada. Isprva su tražili stranog partnera, ali uzalud. 2. kolovoza 1978. u novinama je bilo jasno i precizno: Bührer je gotov.

https://de.wikipedia.org/wiki/B%C3%BChrer_(Traktoren)

https://www.buehrertraktoren.ch/

https://www.buehrertraktoren.ch/de/TraktorenTypen/TraktorenTypenListe2.html

http://www.fahrzeugseiten.de/Traktoren/Buehrer/buehrer.html

https://www.bauernzeitung.ch/artikel/die-buehrer-traktorenfabrik-steht-in-flammen

Bührer traktori  Buehre10

Bührer traktori  15181710

Bührer traktori  Gleich10

Bührer traktori  Buehre11

Bührer traktori  Buehre12

Bührer traktor

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.