Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Traktori Limb opća tema traktora

Go down

Traktori Limb opća tema traktora Empty Traktori Limb opća tema traktora

Postaj by Admin 20.06.16 14:39

Pozdrav

Slovenski traktori Limb koji  se proizvodi u bivšem pogonu traktora Torpedo u Rijeci od 2004.god do 2008.god.19.09.2003.god.

Slovenski Koroški holding i njegova tvrtka LIMB d.o.o. iz Rijeke predstavili su danas prvi od tri prototipa traktora - prototip traktora LIMB TLS 80 A, čija će proizvodnja, odnosno sklapanje dijelova početi u Rijeci u kolovozu 2004.
Taj traktor ima motor marke Perkins, 82 ks, brzinu 40 km/h, prizvodna mu je cijena 24.600 eura, a namijenjen je za poljoprivredu i građevinsrstvo. Prototip je izrađen u Ptuju, a osmislili su ga slovenski i hrvatski stručnjaci.

Tvrtka LIMB planira pokrenuti proizvodnju ukupno tri modela traktora - LIMB TLS 80 A (82 ks), LIMB TLS 60 A (oko 50 ks) i LIMB TLS 100 A (115 ks). Izrada preostala dva prototipa trebala bi biti dovršena do veljače 2004. Po riječima predstavnika Holdinga i LIMB-a ukupna vrijednost pune proizvodnje sva tri modela bit će oko 80 milijuna eura.

U listopadu 2004. počet će proizvodnja prvih 30 traktora danas pedstavljenog modela, a u 2005. planira se proizvodnja 75 takvih traktora na mjesec. Tijekom 2006. predviđa se proizvodnja po oko 100 traktora prvog i drugog modela na mjesec, dok plan za treći još nije izrađen. Ukupno će biti zaposleno oko 300 osoba, 200 u Rijeci i 100 u Sloveniji.

Koroški holding iz Slovenj Gradeca osnovao je 2001. tvrtku LIMB kao nositelja projekta proizvodnje traktora. Iste godine tvrtka je od riječke tvornice traktora "Torpedo" u stečaju zakupila proizvodnu halu. Po riječima predstavnika Holdinga i LIMB-a prvobitni plan da tvrtka otkupi zalihe materijala i dijelova te zakupi ljevaoničke modele za proizvodnju trektora, radi visine cijena nije ostvaren, pa su oni nabavljeni na svjetskom tržištu.

Na upit novinara hoće li u traktore biti ugrađeni hrvatski proizvodi kazali su da za sada neće te da to ovisi i o hrvatskim poduzetnicima. Na pitanje hoće li i do kada ta tvrtka "ostati" u Hrvatskoj kazali su da zakup poslovnog prostora u "Torpedu" istječe u prosincu 2004. te da će ugovor o zakupu nastojati produljiti za tri do 4 godine ili u okolici pronaći odgovarajući prostor.

Ocijenili su da je "tijek prihvaćanja projekta revitalizacije proizvodnje traktora u prostorima Torpeda bio obilježen s puno praznog hoda i sporošću provedbe nekih aktivnosti." U telefonskom razgovoru stečajni upravitelj Torpeda Željko Markić kazao je da je u stečaju te tvrtke prodana većina imovine te da je u planu prodaja još tri proizvodne hale, među kojima i one u kojoj djeluje LIMB.

"Iznajmljivanje te hale na još nekoliko godina produljilo bi stečajni postupak", kazao je dodavši da će o tome ipak odlučiti Odbor vjerovnika Torpeda. Predstavljanje prototipa traktora održano je u sklopu proslave 150. obljetnice tvornice torpeda u Rijeci u čije je prostore 60-ih godina prošlog stoljeća smještena tvornica traktora "Torpedo", sada u stečaju. Danas je u Rijeci počela Prva međunarodna konferencija o toj obljetnici i očuvanju riječke industrijske baštine.

Izvor : Hina

Traktori Limb opća tema traktora 3844-t10

Traktori Limb opća tema traktora 18855710

Traktori Limb opća tema traktora 18855810

Traktori Limb opća tema traktora 46825210

Traktori Limb opća tema traktora 47465810

Traktori Limb opća tema traktora 3844-t10

Traktori Limb opća tema traktora Limb_l10

Traktori Limb opća tema traktora Limb_l11

Traktori Limb opća tema traktora Limb_r10

Traktori Limb opća tema traktora Limb10

http://www.croatiabiz.com/info_lnews-article.php?ID=10775

http://www.rijeka.hr/80

http://www.luxs.si/galerija.html

http://www.poljoprivredne-masine.com/pages/moja_masina_pregled.php?masina=1&marka=45&model=207&okom=11

http://tractors.wikia.com/wiki/LIMB

http://www.vibilia.rs/dokument_new.php?s=vesti&ID=4004331&lang=sr


_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.