Karfiol
3 posters
Stranica 1 / 1.
Karfiol
Moj karfiol od prosle godine. Samo jedna mi slika ostala jer mi kompjuter crko i sve slike skoro
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Re: Karfiol
Pozdrav
Radiš povrće puno ili na manje, dobar je karfiol dali je hibrid ili standardno sjeme.
Radiš povrće puno ili na manje, dobar je karfiol dali je hibrid ili standardno sjeme.
Radim onoliko koliko nas troje mozemo odraditi. To je u principu negde oko 50 ari ukupno mada povecavam po malo povrsinu. Vrlo malo zemlje imam i nezgodne parcele jer su vrlo uzane 12m a dugacke vise od 500m.To mi malo pravi problem i sa zalivom.
Sve su sad hibridi jer nisam siguran da karfiolu uopste postoji seme domace proizvodnje. Proizvodjac je vecinom Sakata ili neki od Holandskih proizvodjaca .Ovo na slici je Sakatin Concept a radim i druge sorte jer jos uvek sam mlad u ovom poslu pa cisto jos ispitujem teren sto rekli. Uvek probam 3 vrste pa vidim sta mi se najbolje pokaze na nasem zemljistu. Inace u principu sam zadovoljan rezultatima jer karfiol je najcudnija biljka za proizvesti i doci do roda a kvalitetnog. Vrlo je osetljiv na sve zivo i trazi vode mnogo
Sve su sad hibridi jer nisam siguran da karfiolu uopste postoji seme domace proizvodnje. Proizvodjac je vecinom Sakata ili neki od Holandskih proizvodjaca .Ovo na slici je Sakatin Concept a radim i druge sorte jer jos uvek sam mlad u ovom poslu pa cisto jos ispitujem teren sto rekli. Uvek probam 3 vrste pa vidim sta mi se najbolje pokaze na nasem zemljistu. Inace u principu sam zadovoljan rezultatima jer karfiol je najcudnija biljka za proizvesti i doci do roda a kvalitetnog. Vrlo je osetljiv na sve zivo i trazi vode mnogo
vica022- Moderator
vica022 je napisao/la:Radim onoliko koliko nas troje mozemo odraditi. To je u principu negde oko 50 ari ukupno mada povecavam po malo povrsinu. Vrlo malo zemlje imam i nezgodne parcele jer su vrlo uzane 12m a dugacke vise od 500m.To mi malo pravi problem i sa zalivom.
Takve parcele su pogodne za kulture koje ne treba zalijevati. Oranje je na njima prava milina.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Nema tih kultura kod nas koje se nemoraju zalivati. Jednostavno kad je kise najpotrebnije nje uopste nema ili vrlo malo. Ovaj atar mog sela je vrlo cudan po padavinama jer ih mnogo manje dobija od ostalih sela okolo. Na nekom cudnom smo strujanju vetrova izmedju Drine i Save tako da svaka padavine odvuce u svom pravcu a mi ostasmo suvih gaca. Vrlo cudno ali istinito pa bez zalivanja nista nema. A karfiol trazi istinski mnogo vode i djubriva pogotovu azota
za oranje jeste dobro sem ako komsije neodoravaju medju kao sto je bilo jer casom ostanes bez 30% parcele.Izvodio samm geometre zbog toga jer mi takoreci 3m po duzini nestala samo sa jedne strane i jos se cude kako je to moguce.
za oranje jeste dobro sem ako komsije neodoravaju medju kao sto je bilo jer casom ostanes bez 30% parcele.Izvodio samm geometre zbog toga jer mi takoreci 3m po duzini nestala samo sa jedne strane i jos se cude kako je to moguce.
vica022- Moderator
Pozdrav
Slažem se karfiol je teško uzgojiti, za osobne male potrebe sadio sam prije karfiol i uspije, nekad i ne uspije uglavnom uspije puno folijarnim gnojivom Megagrenom tretiram i zalijevao sam kad sam mogao.
Slažem se karfiol je teško uzgojiti, za osobne male potrebe sadio sam prije karfiol i uspije, nekad i ne uspije uglavnom uspije puno folijarnim gnojivom Megagrenom tretiram i zalijevao sam kad sam mogao.
Evo ovogodisnjeg rasada karfiola i kupusa nesto malo. Jedan deo je upravo rasadjen da malo ranije stigne dok se za drugi deo eka vrsaj psenice pa se po strnjici rasadjuje
vica022- Moderator
Prvi karfioli krecu ka pijaci
vica022- Moderator
Stranica 1 / 1.