Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ISO standard

Go down

ISO standard Empty Re: ISO standard

Postaj by Admin 22.01.17 13:14

Pozdrav

International Organization for Standardization kratica ISO.

ISO web stranica

http://www.iso.org/iso/home.htm

Wikipedija /enciklopedija

https://bs.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodna_organizacija_za_standardizaciju#ISO_dokumenti

ISO Standard najčešća pitanja

http://www.inpro.hr/vijest.aspx?id=36

ISO se sastoji od nacionalnih nominiranih tijela, Hrvatsku predstavlja Hrvatski Zavod za norme i Mjeriteljstvo ulica grada Vukovara 7. 10.000 Zagreb tako i vi svi ostali u svojim državama imate nominirano tijelo koje predstavlja vašu zemlju tako da se ISO satoji od 123 nacionalna člana koji čine ISO međunarodnu organizaciju.

ISO nije vladina, državna organizacija, ne može donositi zakone, propise, pravilnike, uredbe, akte ostalo razno, već skup tehničkih specifikacija, izvješća, priručnika, rješenja i ostalo razno .

ISO standardi nisu obavezni niti u jednom pogledu jer nisu državna institucija ili organizacija u tom pogledu nema nikakve pravnu osnovu da nametne ili sprovede standardizaciju koju ispituje.

Sve to piše o ovim linkovima pa se možete detaljno upoznati što su, što nisu, što mogu, što ne mogu.

Primjer rada međunarodne organizacije za standardizaciju ISO.

ISO 730:2009 kategorije kopčanja traktorskih priključaka ili prihvat priključaka u tri točke po kategorijama, iste kategorije donesene su po ISO standardima 1N,12N,23N,34N,i 4 tome služe ISO standardi, da mi u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj, Poljskoj imamo jednako kopčanje i prihvat traktorskih priključaka, i ono glavno da takvo kopčanje ili prihvat traktorskih priključaka ima isti naziv, u svim zemljama, jer bi inače svaka zemlja tom prihvatu dala svoj nacionalni naziv što u prošlosti je bilo tako, ima toga i dan danas u svijetu da se razlikuje.

ISO katalog za poljoprivredu i šumarstvo.

http://www.iso.org/iso/home/standards_development/list_of_iso_technical_committees.htm


http://www.iso.org/iso/home/standards_development/list_of_iso_technical_committees/iso_technical_committee.htm?commid=47002

Standarizacija traktora,strojeva,raznih sustava i njihove opreme za poljoprivredu, šumarstvo, vrtlarstvo, uređenje okoliša, navodnjavanje i ostala srodna područja ima ih velik zbroj.

http://www.iso.org/iso/home/store/catalogue_tc/catalogue_tc_browse.htm?commid=47002&published=on&includesc=true

Hrvatsku predstavlja Hrvatski zavod za norme, Ulica grada Vukovara 7, 10 000 Zagreb. Takve ustanove postoje u svim državama EU i državama naših regija.

http://www.dzm.hr/

http://www.hzn.hr/default.aspx?id=6

Onda kad mi netko kaže mi u Hrvatskoj imamo jako veliku administraciju nemamo, EU administracija je jako velika i ogromna ja sam učio ustroj osnove, samo osnove EU parlamenta, Europske komisije, Europsko pravo itd... zbog oblika posla to je strašno kolika je ta administracija, pogubio sam se, to sam vidio i u Njemačkoj ista priča, jedino što se riješi sve, spora i velika je administracija ali je učinkovita spram nas.

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3614
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.