Ukrasno drveće i žbunje
4 posters
Stranica 1 / 1.
Ukrasno drveće i žbunje
VATRENI TRN (Pyracantha)
Zimzeleni je cvatući grm, brzo raste. Ukoliko ga ne orezujemo može narasti i 3-4 metara u visinu. Ima male ovalne tamnozelene listove. Cvjeta cvjetovima koji su sitni i bijele su boje. U jesen obilno rodi plodovima (narančastocrvena, crvena, narančasta i žuta). Ne traži osobito plodno tlo, otporan je na sve klimatske prilike.
Ova slika je sa neta.
tony5- član
- Broj postova : 286
Re: Ukrasno drveće i žbunje
Evo malo šimšira od mene , uskoro cu da pravim mali rasadnik, jer koliko sam ih podjelio besplatno mogo sam jos jednog tomu kupit. Ovim velikim ima preko 20 godina.
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Šimšir
Pozdrav
ovi grmovi šimšira zbilja izgledaju prekrasno!
Imam par grmova koji su se taman lijepo uhvatili i krenuli, ali prošle godine su ih napale gusjenice šimširovog moljca.
Dva su bila nepovratno uništena dok sam na ostalima špricao, rukama vadio gusjenice, miniwash-em ispirao...i donekle spasio!
Kažem donekle jer neznam šta me čeka ovo proljeće.
Interesira me dali ste vi nekako gnojili/prihranjivali šimšir i nešto posebno na njemu radili ..ili ste ga samo posadili i redoviti obrezivali?
Htio bi nekako ovim mojim 'napadnutim' grmovima pomoći da povećaju lisnu masnu jer su ih gusjenice dosta proredile.
Unaprijed hvala na pomoći i lijepi pozdrav!
ovi grmovi šimšira zbilja izgledaju prekrasno!
Imam par grmova koji su se taman lijepo uhvatili i krenuli, ali prošle godine su ih napale gusjenice šimširovog moljca.
Dva su bila nepovratno uništena dok sam na ostalima špricao, rukama vadio gusjenice, miniwash-em ispirao...i donekle spasio!
Kažem donekle jer neznam šta me čeka ovo proljeće.
Interesira me dali ste vi nekako gnojili/prihranjivali šimšir i nešto posebno na njemu radili ..ili ste ga samo posadili i redoviti obrezivali?
Htio bi nekako ovim mojim 'napadnutim' grmovima pomoći da povećaju lisnu masnu jer su ih gusjenice dosta proredile.
Unaprijed hvala na pomoći i lijepi pozdrav!
TomoVinkovic420 je napisao/la:Evo malo šimšira od mene , uskoro cu da pravim mali rasadnik, jer koliko sam ih podjelio besplatno mogo sam jos jednog tomu kupit. Ovim velikim ima preko 20 godina.
Gost- Gost
lovor višnje u nastajanju... 84 sadnice iskopane ispod velikog grma i stavljene u teglice...
serafian- član
- Broj postova : 116
Stranica 1 / 1.