Motorne pile Stihl
+8
Dubravac
darko123
TomoVinkovic420
VALTER 521
tony5
fireman.peter
Admin
abarth
12 posters
Stranica 3 / 5.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re:Motorne pile Stihl
Oficir svaka čast o tome sam mislio rukovatelj motornom pilom .Ovo su pile za djecu i to Stihl radi ali igračke.
Re: Motorne pile Stihl
Napokon stigla Stihl MS390 Kupljena od bratovog punca, koji ju je kupio novu i veoma malo radio sa njom.
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Na sliki izgleda ušparana, pored toga Stihl su dobre pile tako da si napravil dobar dil. Samo nemoj sad srušiti pola Bosne .
Danas je vec isjekla nekih 5m i ocistio sam je pa reko da slikam Necu srusiti pola Bosne, ali hocu sigurno 20m
TomoVinkovic420- član
Evo i moje Stihl ms 290 mogu vam reci da sam prezadovoljan sa njom
darko123- član
- Broj postova : 274
Pozdrav zanima me misljenje o stihl 026 i 260 i 028, koje su razlike i koja bi mogla podmiriti moje potrebe od 30tak m. drva godisnje.
I ako mozete mi preporucit neku stihl do 250e.
I ako mozete mi preporucit neku stihl do 250e.
TomoVinkovic420- član
Moje misljenje je da nadjes dobru 026 i nema da brines.Svakako moze da sluzi za 30m drva pa cak i vise jedino sto nije za debela drva.Inace stvarno odlicna testera i moze da se nadje dobra za 250e.
Gost- Gost
Pozdrav
Danas naletio na radove u jednom gradskom parku, i slikao Stihl 084 motornu pilu, mač je ogromam a čovjek kaže može i još veči, koliko točno nisam pitao bila im žurba pa stoga nisam davio, treba na netu potražit i jednu malu pilu Stihl MS 260,pa evo par slikica u ovoj temi, i dvije slikice u temi radovi u šumi.
Stihl MS 260
Danas naletio na radove u jednom gradskom parku, i slikao Stihl 084 motornu pilu, mač je ogromam a čovjek kaže može i još veči, koliko točno nisam pitao bila im žurba pa stoga nisam davio, treba na netu potražit i jednu malu pilu Stihl MS 260,pa evo par slikica u ovoj temi, i dvije slikice u temi radovi u šumi.
Stihl MS 260
Kod nas kažu da ove s parnim zadnjim brojem npr: 26, 28 itd. da su profesionalne. Ujak je prije dvije godine kupio 28-micu prava mašina i bila je skuplja od 29-tke. Ima li od te priče ište neznam.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
I kod nas kazu da su parni brojevi profesionalni. Usput, gdje se podesava stangas, na L ili H, okrece mi pila nonstop.
TomoVinkovic420- član
ni na l ni na h nego na treci vijak koji je za ler gas,mora bit na samom leptiru gasa...ne diraj l i h jer ces mu smjesu razj...
Gost- Gost
Aha, ok znaci na trecem vijku, hvala ti puno.
TomoVinkovic420- član
Pozdrav
Ako nekoga zanima evo slika Stihl motornih pila, modeli sa cijenama.
Ako nekoga zanima evo slika Stihl motornih pila, modeli sa cijenama.
tony5- član
- Broj postova : 286
tomo522 je napisao/la:
Jel ima ko priručnik za STIHL 036
Ovdje u temu Stihl motorne pile premjestit čemo post. U temi radionićki priručnici i upute o korištenju i održavanje, samo linkove čemo ljepit a poradi bolje preglednosti i lakšeg traženja priručnika..
Jel ima ko priručnik za STIHL 036
Ovdje u temu Stihl motorne pile premjestit čemo post. U temi radionićki priručnici i upute o korištenju i održavanje, samo linkove čemo ljepit a poradi bolje preglednosti i lakšeg traženja priručnika..
Ova stvar mi se pravo svidja
TomoVinkovic420- član
Naso sam povoljno stihl 170, sta mislite o njoj, blizu mi je pa bih kupio.
http://www.pik.ba/artikal/15352038/motorka-stihl/
http://www.pik.ba/artikal/15352038/motorka-stihl/
TomoVinkovic420- član
Strašno jaka stara pila, ima ju moj ujak i korisi ju za rezanje klada. Nezaustavljiva je.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Dubravac je napisao/la:Kod nas kažu da ove s parnim zadnjim brojem npr: 26, 28 itd. da su profesionalne. Ujak je prije dvije godine kupio 28-micu prava mašina i bila je skuplja od 29-tke. Ima li od te priče ište neznam.
Tako je nekad davno bilo, posebno u vrijeme dok je Stihl pile označavao sa nulom na prvom mjestu (npr. 026,029)
Nakon toga nulu su premjestili na zadnje mjesto, i što je nekad bilo 026 postalo je 260.
U današnje vrijeme Stihl proizvodi mnogo više pila nego nekada i označavaju ih sa još više oznaka (npr. MS 170, MS 261 (RD3), MS 391...)
Što se tiče namjena pile, Stihl proizvidi tri vrste pila, a to su:
Pile za povremene korisnike - prepoznat ćete ih po potpuno crnoj ručki:
Motorne pile za poljoprivredu i uređenje okoliša - prepoznat ćete ih po potpuno bijeloj ručki. Nemojte se zavarati i pomisliti da je ovo kategorija slabih pila, osobno sam radio sa MS 311 (na slici ispod), rezao klade, fantastična velika snažna pila i posebno štedljiva, sve pohvale.
Pile za šumarstvo (takozvane "profesionalne") - prepoznat ćete ih po crno-bijeloj ručki
Osobno imam staru MS 280, a otac ima MS 260. Obje pile su za šumarstvo, vrlo slične, male, okretne i brze, za potrebe kućanstva (pa i više) odlične.
Hvala lijepa na prosvjetljenju.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Pozdrav
Vidi se veliko radno iskustvo u šumi i općenito sa drvima i motornim pilama i zanima te
Dali lanac motorne pile brusiš sam ili nosiš na strojno brušenje, ako brusiš sam imaš li neku caku glede držanja kuta turpije..
Srdačan pozdrav
Vidi se veliko radno iskustvo u šumi i općenito sa drvima i motornim pilama i zanima te
Dali lanac motorne pile brusiš sam ili nosiš na strojno brušenje, ako brusiš sam imaš li neku caku glede držanja kuta turpije..
Srdačan pozdrav
Grijem se isključivo na drva oduvijek. Nisam šumar, u životu nisam prodao sve skupa više od 30 metara drva. Svoja drva uglavnom sam izrađujem. Neke godine ih napravim u šumi, a ponekad kupim klade, ovisno o financijskoj situaciji. Uglavnom, od malih nogu sam uz oca svake godine u šumi pa mi je sav taj posao dosta poznat.
Lanac pile sam oštrim običnom turpijom bez onih kojekakvih vodilica. Sjednem nisko na zemlju ili na furak, pilu stavim među noge sa vodilicom prema gore. Prođem jednu stranu, pa pilu okrenem i prođem drugu stranu. Nemam nikakav poseban trik. Pratim stari kut, lagno rotiram turpiju i oštrim gurajući ju. Nakon svakih nekoliko oštrenja zubaca, ravnom turpijom malo skinem kaljke (nadam se da znate što je to, ne znam koje je pravo ime, mislim čistači). Strpljenje je najbitnije.
Bratić mi radi u Šumariji, prof sjekač, pa kad god idem kod njega, ponesem pilu da ju on malo "dotjera". Maher je u tom poslu, stvarno se osjeti razlika kad on naoštri, a on isto oštri samo rukama.
Izbjegavam strojno oštrenje jer dosta potroši lanac, ali ponekad ipak odnesem na strojno oštrenje da ga malo ispravim.
Lanac pile sam oštrim običnom turpijom bez onih kojekakvih vodilica. Sjednem nisko na zemlju ili na furak, pilu stavim među noge sa vodilicom prema gore. Prođem jednu stranu, pa pilu okrenem i prođem drugu stranu. Nemam nikakav poseban trik. Pratim stari kut, lagno rotiram turpiju i oštrim gurajući ju. Nakon svakih nekoliko oštrenja zubaca, ravnom turpijom malo skinem kaljke (nadam se da znate što je to, ne znam koje je pravo ime, mislim čistači). Strpljenje je najbitnije.
Bratić mi radi u Šumariji, prof sjekač, pa kad god idem kod njega, ponesem pilu da ju on malo "dotjera". Maher je u tom poslu, stvarno se osjeti razlika kad on naoštri, a on isto oštri samo rukama.
Izbjegavam strojno oštrenje jer dosta potroši lanac, ali ponekad ipak odnesem na strojno oštrenje da ga malo ispravim.
Ja isto oštrim sam, nisam neki profi ali za moje potrebe ide sve 5. Zanimljiv ovaj tvoj način oštrenja pile. Ja pilu fiksiram u klin na radnom stolu, ne znam ako vi to tako nazivate, u glavnom čvrsto fiksiram i onda turpijom i šablonom koja mi pokazuje kut i drži turpiju da ne može ona ići prenisko u zub. Tako jednu stranu, pa drugu, šablonu zasvaki zub pomaknem dalje. Za svaki zub bojim i radim isti broj zamaha sa turpijom.
Svake tolko lanac naostrim na mašinu da se kutovi opet poprave u nulu. Mašina mi je neka profi, dobra sprava moram reći. Ako dosta dobro oštriš sa turpijom onda ti sa mašinom ne treba puno materiala skinuti, odbrusiti. Zubi se s mašinom opet poravnaju da su svi ko jedan, mislim na kuteve i na dužinu zuba. Normalno, za oštrenje sa mašinom treba lanac skinuti iz pile i staviti u predviden držač lanca na mašini.
Svake tolko treba odbrusit distancere koje ti nazivaš čistači. Oni određuju dubinu koju zub odjeće na drvu. Pošto zub ide is prednje strane prema zadnji na dole, sa brušenjem se zub snizi pa je dubina reza sve manja i tako treba onda svake tolko pobrusiti distancere. Za distancere ti opet postoji šablona sa kojom se provjeri koliko treba distancere sniziti. Njih se odbrusi za običnom pravokutnom tupijom.
Pored svega napravil sam si i neki držač koji zabijem u panj i u taj držač onda fiksiram mač pile pa da mi pila onda stoji pri miru. To mi je da lakše naoštrim pilu na terenu gdje nemam radnog stola.
Svake tolko lanac naostrim na mašinu da se kutovi opet poprave u nulu. Mašina mi je neka profi, dobra sprava moram reći. Ako dosta dobro oštriš sa turpijom onda ti sa mašinom ne treba puno materiala skinuti, odbrusiti. Zubi se s mašinom opet poravnaju da su svi ko jedan, mislim na kuteve i na dužinu zuba. Normalno, za oštrenje sa mašinom treba lanac skinuti iz pile i staviti u predviden držač lanca na mašini.
Svake tolko treba odbrusit distancere koje ti nazivaš čistači. Oni određuju dubinu koju zub odjeće na drvu. Pošto zub ide is prednje strane prema zadnji na dole, sa brušenjem se zub snizi pa je dubina reza sve manja i tako treba onda svake tolko pobrusiti distancere. Za distancere ti opet postoji šablona sa kojom se provjeri koliko treba distancere sniziti. Njih se odbrusi za običnom pravokutnom tupijom.
Pored svega napravil sam si i neki držač koji zabijem u panj i u taj držač onda fiksiram mač pile pa da mi pila onda stoji pri miru. To mi je da lakše naoštrim pilu na terenu gdje nemam radnog stola.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Motorne pile Jonsered
» Motorne pile Husqvarna
» Ostale motorne pile
» Motorne pile Dolmar
» Motorne pile Echo
» Motorne pile Husqvarna
» Ostale motorne pile
» Motorne pile Dolmar
» Motorne pile Echo
Stranica 3 / 5.