Traktori Pasquali opća tema
+10
vica022
htavaresportugal
TomoVinkovic420
iwanho 1
Krumpironja
Dubravac
tomo522
fireman.peter
reider 1
Admin
14 posters
Stranica 1 / 7.
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Traktori Pasquali opća tema
Stari traktori Pasguali iz 67. god.
Zadnja promjena: Admin; 02.11.18 7:58; ukupno mijenjano 1 put.
Re: Traktori Pasquali opća tema
Evo slikao sam prije 2 godine taj traktor u selu Bizeljsko(pored granice sa HR)stojio za neko gostiono i međutim kad sam čekao na piče poslikao sam stvar!
Ima prednje upravljanje.
Zadnja promjena: fireman.peter; 16.04.14 21:44; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Uređivanje posta)
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Re:Traktori Pasquali
Lamela traktora Pasqualija.
Proširivači kotača traktora Pasquali starijih modela 20.cm proširivanje i sužavanje brzo i efikasno bez skidanja kotača .
Proširivači kotača od 5.cm.
Proširivači 20.cm bez mogučnošču sužavanja i proširivanja kotača.
Proširivači kotača 10.cm.
Vidi gdje je ručnu kočnicu smjestio.
Proširivači kotača traktora Pasquali starijih modela 20.cm proširivanje i sužavanje brzo i efikasno bez skidanja kotača .
Proširivači kotača od 5.cm.
Proširivači 20.cm bez mogučnošču sužavanja i proširivanja kotača.
Proširivači kotača 10.cm.
Admin je napisao/la:
Više nego odlično. Bolje od svih serija TV pogotovo od PE 18.
Odličan je al mogu mislit kolika mu je cijena
tomo522- član
- Broj postova : 237
Re:Traktori Pasguali
Još jedan način prerade u tri točke kopčanja kod traktora Pasquali vrijedi i za naš TV PE 18 ,još bi trebalo malo to doradit poput španera i neke sitnice još i moglo bi proči.
Ova uputa je iz Pasquali priručnika za podesenost capica na lameli samo nije bio naveden tvoj model več 993 i slični .
Još jedno slikovito riješenje položaj capa i opruga lamele u ravnini .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A što misliš na ovu kuku od Pasqualija sa inverzijom može i na Tomo Vinković
http://www.subito.it/altri-veicoli/presa-di-forza-pasquali-torino-95927566.htm
Nađe se i sredina za oldtimer poput moga PE 18
http://www.subito.it/altri-veicoli/gruppo-sterzo-pasquali-taranto-90750405.htm
Ova uputa je iz Pasquali priručnika za podesenost capica na lameli samo nije bio naveden tvoj model več 993 i slični .
Još jedno slikovito riješenje položaj capa i opruga lamele u ravnini .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A što misliš na ovu kuku od Pasqualija sa inverzijom može i na Tomo Vinković
http://www.subito.it/altri-veicoli/presa-di-forza-pasquali-torino-95927566.htm
Nađe se i sredina za oldtimer poput moga PE 18
http://www.subito.it/altri-veicoli/gruppo-sterzo-pasquali-taranto-90750405.htm
Zadnja promjena: fireman.peter; 11.07.14 13:09; ukupno mijenjano 3 put/a. (Reason for editing : Nadopuna posta)
Dobro ono 3t kopčanje, samo šteta što se ne vidi gde su poluge prikopčanje na dif, koliko je jako tamo napravljeno. Ponekad vidim da se tamo prikopča na neki vijak ali slabo mi to djeluje. Neznam kako je tu napravljeno.
Ono štelanje sa lajštom preko motora i mjerenje od lajšte, tako sam ja radijo i mislim da je to najbolje i najtačnije podešeno. Prvo sam izmjerijo koliko je do druk ležaja i onda napravijo da ima 2mm lufta capica do druk ležaja i tako sve capice jednako podesijo.
Mjerenje sa šublerom od lamele pa do vrha capice mi se ne sviđa, nije to tolko tačno, bar takvo je moje mišljenje.
A ovaj kalibar na sliki je još bolji od lajšte, on je več napravljen na mjeru.
Ova kuka je po meni dobra samo što nije inverzija nego samo komad koji omogučava iz leptira kopčanje za standardni kardan. Pored toga može se okretati kuku gore ili dole zavisi kako ti je potreba. Samo što ti na dole smanji klirens traktora.
Isto tako se može inverziju okretati po potrebi gore/dole. Ja npr. za vitlu i za cjepač koristim isti kardan ali za cjepač bi trebao da je malo krači. Da sam izbjegao sječenje kardana okrenuo sam inverziju i tako je onda bio kardan odgovarajuče dužine jer se na taj način produžila dužina između cjepača i inverzije.
Ono štelanje sa lajštom preko motora i mjerenje od lajšte, tako sam ja radijo i mislim da je to najbolje i najtačnije podešeno. Prvo sam izmjerijo koliko je do druk ležaja i onda napravijo da ima 2mm lufta capica do druk ležaja i tako sve capice jednako podesijo.
Mjerenje sa šublerom od lamele pa do vrha capice mi se ne sviđa, nije to tolko tačno, bar takvo je moje mišljenje.
A ovaj kalibar na sliki je još bolji od lajšte, on je več napravljen na mjeru.
Ova kuka je po meni dobra samo što nije inverzija nego samo komad koji omogučava iz leptira kopčanje za standardni kardan. Pored toga može se okretati kuku gore ili dole zavisi kako ti je potreba. Samo što ti na dole smanji klirens traktora.
Isto tako se može inverziju okretati po potrebi gore/dole. Ja npr. za vitlu i za cjepač koristim isti kardan ali za cjepač bi trebao da je malo krači. Da sam izbjegao sječenje kardana okrenuo sam inverziju i tako je onda bio kardan odgovarajuče dužine jer se na taj način produžila dužina između cjepača i inverzije.
AAA ovaj sa tandemom i težkim gruberom je super.Kao avijon hehe
Re:Traktori Pasquali
Da je Tomo samo mrvicu pratio trend svoje brače , eh gdje bi nam onda bio kraj .
Ovaj video sam pogledao puno puta kako kaže Reider 1 brdo da koljenom udaraš u njih .
Ovaj video sam pogledao puno puta kako kaže Reider 1 brdo da koljenom udaraš u njih .
Trebam povedati,da sam danas opet pogledao ovu temo i pogledao ovi video,što star pasquali vuče mešalo za beton.Nevijerojatno brutal-anal hehe.Kad sam poslušao ove komentare kamermana eto trebam vam priznati,da su me od smijeha oblile suze i pola godine nije me niko u takvu dobro voljo spravijo nego taj lik.
Traktor pasuali novi činkvičente done,nuvo modelo-betonira...
Ali ova slika naravno na novi Sieni 8.30 ko drugi nego naš Krompi,kojime vidim na sliki da maše uhama od sreče,da je na njime hehe.
Traktor pasuali novi činkvičente done,nuvo modelo-betonira...
Ali ova slika naravno na novi Sieni 8.30 ko drugi nego naš Krompi,kojime vidim na sliki da maše uhama od sreče,da je na njime hehe.
lijepa guza
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Ak mu stisneš gas do daske onda sigurno jako maše sanjom:)
A za cjeno ne pitaj.
A za cjeno ne pitaj.
Pozdrav
Skupi su ko vrag ali su čista petica, eh gdje je TV ostao, ova makina je za košnju trave na brdovitom terenu.
Pasquali 988 u godinama ali neda se, stara klasična tehnologija, nepoderiva i uvijek popravljiva.
Pasquali 997 super stanje u SLO se nalazi.
Skupi su ko vrag ali su čista petica, eh gdje je TV ostao, ova makina je za košnju trave na brdovitom terenu.
Pasquali 988 u godinama ali neda se, stara klasična tehnologija, nepoderiva i uvijek popravljiva.
Pasquali 997 super stanje u SLO se nalazi.
Na ovoj prikolici ovo su kao graničnici za točkove traktora ili nešto drugo.
Dubravac- uvaženi član
Takve graničnike imaju pogosnke prikolice radi kuta kardana,imas to i na goldonijevim prikolicama ima nekih i bez tih graničnika ali su rijetke
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Nisam to prije vidio, ja moju popenjem do pola točka. Doduše nije pogonska.
Dubravac- uvaženi član
Ni moja nije pogosnka i zavrnem je pod 90,kuka mi je van kola pa nemogu baš zaglavit kolo u rudo
Zglobaš ne dodirne tako brzo sa kotačem ob rudo(oje)prikolice,jer kao da bi malo odmaknuo zadnji kotač,kad zavija u jedan kraj prema obični različici traktora i to mu je opet jedan +.Zanimivo,da se kod nas ove pogonske prikolice ne prakticirajo nešto.No ni jede ja ni vidijo nisam.Možda jesu gdje oko našog Petara tamo u velikih brdima.
Kad bi ja imal pogonsku prikolicu išlo bi iz šume toliko drv koliko bi prikolica zdržala. No i tak po 1,5 do 2 metra je dobro za svoje potrebe, a ne bavim se prodajom drva.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Ja imam u planu čim financije dozvole uzet ju za moj ac ja sam dosta po šumama i dosta vozim
I ovako naziđem na ovog jadnika još da imam pogonsku prikolicu ......... bi jadan izdaho.
Dubravac- uvaženi član
Reider
Nema kod nas tih pogonskih prikolica, ni jedne.
A ova na sliki gore mi izgleda ko zadnji kraj transportera.
Nema kod nas tih pogonskih prikolica, ni jedne.
A ova na sliki gore mi izgleda ko zadnji kraj transportera.
No dobro,nema ga na iztoku ni jedne pogonski prikolice,pa ni na zapadu Slovenije-a zašto treba biti upravo na otoku Krku?hm..
Hheh pa vidio si koliko je pogonskih prikolica kod nas,treba radi šume i puteva koji nisu baš bajni
Pozdrav..
Prikolica original pogonska, na ovim slikama to se bolje vidi.
Nekom taj pogon zlata vrijedi sigurno, nije to loše koriste to zglobni i nezglobni traktori, Krumpironja zna više o tome pošto tih prikolica ima kod njega. Ti mali traktorćići češće proklizuju nego veliki traktori, i upadaju u rupe u šumskim putevima, velikim brdima, blatu, tako da svakako im pomogne taj pogon kad zatreba.
Prikolica original pogonska, na ovim slikama to se bolje vidi.
Nekom taj pogon zlata vrijedi sigurno, nije to loše koriste to zglobni i nezglobni traktori, Krumpironja zna više o tome pošto tih prikolica ima kod njega. Ti mali traktorćići češće proklizuju nego veliki traktori, i upadaju u rupe u šumskim putevima, velikim brdima, blatu, tako da svakako im pomogne taj pogon kad zatreba.
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Traktori Same opća tema
» Traktori LTZ opća tema
» Traktori JCB opća tema
» Traktori MTZ opća tema
» Traktori LS opća tema
» Traktori LTZ opća tema
» Traktori JCB opća tema
» Traktori MTZ opća tema
» Traktori LS opća tema
Stranica 1 / 7.