Kukuruz
+2
iwanho 1
grabrovec
6 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Kukuruz
Sutra poberem 27 redova po cca 45-50 m doma. Idem s novom, većom prikolicom. Trganje bu išlo brzo jer su "lupilica i komušač" već ogulili klipove.
WP_20171001_16_09_52_Pro[1]
WP_20171001_16_09_52_Pro[1]
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Zanimiv redosljed radova. Kod nas se to nije nikad tako radilo. ILi komplet sve polomili dole, il sproti tekom berbe komušali i bacali u korpe za nošenje na prikolico.
no zadnje godine prakticirali sa strojno berbo. Imao ga kumič.
no zadnje godine prakticirali sa strojno berbo. Imao ga kumič.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Komušali smo pred 10 dana kad nismo imali drugog posla. Ovako brže otpusti vlagu. Komušina se obično pri vrhu malo otvori i omogući zadržavanje vode kad je kišovito. Posljedica je pojava plijesni na vrhovima klipova. Na taj način se spriječi ta pojava, to je jedna dobra strana ovakvog načina rada. Doduše izgubi se nekaj više vremena, ali to u trenutku kad nema drugog posla.
Podpisavam to- vijerujem. Ali zaista ovo je najduži princip berbe, al istina i najbolji!. Pozdrav!
Kuruza riješena. Dopelane su dvije prikolice. Taman je bilo malo previše za jednu (oko 2,5 m³). Do vrha stranica je 1,8 m³, a za ovu nemam nadogradnje, pa sam rađe dopelal 2 put. Na sliki je prva, a na drugoj je bilo otprilike jednako, možda zeru više.
WP_20171002_10_35_14_Pro[1]
WP_20171002_12_22_56_Pro[1]
WP_20171002_10_35_14_Pro[1]
WP_20171002_12_22_56_Pro[1]
Ovakvog kombajna nikad nisam vidijo. TAj vidim, da ne lušči klipova, več samo komuša.
Ovaj Bourgoin je samohodni berač, nije kombajn. Puno je praktičniji od traktorskog jer bere pred sobom. Isplati se kupiti ako se koristi za uslužno branje.
PA da. Predpostavijo sam tako. Vidim da je to bomba. Sad me samo zanima, koliko je redni...Nešto novog za mene. LP
Pozdrav, nije to novo već staro, stara krama ima dvoredni, četveroredi što sam vidio, noviji tko zna koliko redova imaju zahvat eto linka istražuj te http://www.bourgoin.fr/ . Negdje ga zovu berač negdje kombajn vrag će ga znati, znam samo da svi ozbiljni OPG proizvođači u okolici sela ono što ih ima malo kombajni-raju kukuruz u zrno. U pokretnim su-šarama posuše i u spremište tko što ima.
kod nas je takoreci katastrofa po pitanju prinosa kukuruza a tek u Banatu nema nista takoreci i mnogi su pokoseni jos krajem leta jer ni za silazu nije bilo. kod mene sa 50 ari uspeo sam nacurkati oko 2300kg u zrnu kukuruza sto samo jos na par parcela je bilo inace sve je u principu bilo 500-1000 kg po ha . Najgore sto je jako nevreme jos i izlomilo sve stabljike na pola ili i vise pa ni masina nemoze da podigne klip sa zemlje takoreci. ptice preko vrelog leta su dobar deo pojele trazeci hranu i vodu tako da je cista propast
Taj berac sto kazes zovu samohodni berac posto bere u klipu i to radi dosta lakse i brze od klasicnog traktorskog beraca jer nije potrebno 2 reda po duzinama brati ko kod ttraktorskog da ne bi izgazio .
Taj berac sto kazes zovu samohodni berac posto bere u klipu i to radi dosta lakse i brze od klasicnog traktorskog beraca jer nije potrebno 2 reda po duzinama brati ko kod ttraktorskog da ne bi izgazio .
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Slavonska Televizija
Danu polja kukuruza BC Instituta u Starom Topolju, Donji Andrijevci Brodsko posavska županija.
Danu polja kukuruza BC Instituta u Starom Topolju, Donji Andrijevci Brodsko posavska županija.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kukuruz 2014/2015. god.
» Kukuruz osmoredac
» Kukuruz bijeli osmoredac 2015. god.
» Bjeli kukuruz 2015.god.
» Kukuruz šećerac 2015. god.
» Kukuruz osmoredac
» Kukuruz bijeli osmoredac 2015. god.
» Bjeli kukuruz 2015.god.
» Kukuruz šećerac 2015. god.
Stranica 4 / 4.