Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi ljudi koji vole agrar.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.


Zelena gnojidba

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Zelena gnojidba

Postaj by iwanho 1 on 27.09.15 18:18

Nisam uspio pronaći temu o zeleno gnojidbi pa otvaram ovdje novu. Možda bu nekog zanimalo. Ako sam nekaj promašil, lijepo molim Admina da premjesti kamo spada.

Ove godine sam se prvi put odlučil za zelenu gnojidbu. Naime u nedostatku stajskog gnoja, prisiljen sam koristiti mineralno gnojivo pa se svake godine sve više smanjuje humus na njivama. A što je manje humusa to je usvajanje hraniva teže. Odlučil sam se za rauolu koja je najrasprostranjenija i najlakše je nabaviti sjeme. Ima izrazito dubok korijen koji rahli zemlju i omogućuje opskrbu dušikom koji je ispran u dublje slojeve te nije pristupačan biljkama s površinskim korijenjem. Osim toga rauola svojom bujnom vegetacijom (moja je počela cvasti i trenutno je visine oko 70 cm) u gustom sklopu sprečava razvoj korova na strništu. Zbog toga sam odlučil izorati strnište i posijati rauolu. Ako iduće godine bude manje korova u kukuruzu, ja bum zadovoljan neovisno na druge korisne efekte.
Oranje


Frezanje. Bilo je vlažno pa nisam koristil traktor nego mtk.


Klijanje


Stanje 2 tjedna nakon sjetve


Ovako izgleda danas, 39 dana nakon sjetve. Visina biljaka je oko 70 cm.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1371
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.