Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.


Goldoni Star

Stranica 12 / 15. Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 03.01.18 21:30

Nisam se poglobijo upreračunavanje na predračunu, jer nema pomena(naknadna cijena poznata je i toliko ti je trošak).
Nadalje kazao si sve pravo. A dal ti zaista misliš, da se to tako ne radi? Carrraro ima prednje mostove več dugo konstruirane upravo ovakve, kakve kažeš, i imadu jih toliko, da jih cijelo prodavaju:)Smile, samo je to onda od nas kupaca odvisno, zašto jih mi nismo željeli kupiti. No ne mogu kazati za onaj model tvoj, jer ove mogučnosti nema doplate, al dosta firma ima model, kod kojeg može svaki kupac birati, dal budeš kupijo obično premo(kao tvoja), može se kupiti sistem na traktor, koj uključuje pogon i sa time koči(IST), i na kraju postoji i mogučnost kupovine preme sa neovisnim kočenjem. Da damo za primer kod Goldonija, bila je mogučnost biranja kod Quazarja, sa kočenjem IST il neovisnim kočenjem!. I da sam još više zajebantski, i mi mogli bi kupiti model kod Goldonija, koj bi spredaj kočijo, pa nismo, zbog nekog razloga, da ne navedem kojeg...
A znam što si htijo ti kazati gore, pa ja malo izašao...Htijo si kazati, da svaki bi model mogao imati biranje kakvo kočenje želi, i bez njega ne bi ni smilo se prodavati. A tu je opet tvornički marketing uskočijo eee. Pogledaj, sa nemogučnostjo doplate i ugradnej nekve opreme, posiljava te proizvođač, da ti kupiš SKUPLJI, VEČI stroj, koj to ima kod opreme, al pored toga trebaš dokupiti i nešto takve opreme, koja tebi ne treba ni malo. Mislim upravo GOldoni. I da dam primer: Jer na malim Star modelima nema mogučnosti izabrati ovo opremo( kočenje spredaj), a ni mali Enerđi ne, posilijo te, da kupiš za več 7 hiljada vrijedniji stroj, od osnovnog najmanjeg Stara, kojeg je kupac u štartu želijo kupiti!!!Dobar posao dali?, umijesto razumne hiljade eura, koliko bi virojatno dopalta kočenja nek koštala, tvornica, prodala ti traktor još za 6 hiljada skupliji.
Kome se je za tvoju sigurnost i uslužnost do tebe, nikome-je samo do izvučenja večih para sa tvojeg novčanika.
Da te ne spomenim na ono "doplato" hiljade EUR za no spin kod 3050 modela, kojeg momentalno nije se moglo više doplatiti -ugraditi. PA se trebalo onda kupiti model ENERĐY 60. E, pa se doplati za taj "nospin" umijesto hiljade odmah 1,6 hiljade.

Dosta mogle bi i države napraviti sa promijeno zakona. Kod uvoza, treba se proizvođać držati nekvih zakona. Sijeti se Francije, koja imala par godina ena i jedina zaukazano gornjo hitrostno granico za traktore, pa su svim traktorima zadnjo brzino v mijenjaču blokirali, koji su prečili dozvolenu 30 il 35( ne sijetim se više).
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 04.01.18 8:53

iwanho 1 je napisao/la: Da je do mene to bi svi novi traktori zakonski morali imati.

Jel ti nije htel reči za manu VM motora ili si ga zaboravil pitati?

Ti razmišljaš ili bolje rečeno, obrazlažeš kako razmišljaju proizvođači. Kaj se tiče sigurnosti, smatram da država zakonima treba prisiliti proizvođače da primjenjuju rješenja koja su sigurnija i samim time smanjuju potencijalnu štetu i za državu.
Pogledaj malo aute, koliko se sigurnost povečala u zadnjih 20-30 godina. Sad najavljuju da se budu obavezno ugrađivali još neki pasivni sigurnosni elementi. Slično treba biti i s traktorima. Tu nažalost ide dosta sporije. Za sad je obavezno imati zaštitu kod prevrtanja i sigurnosni pojas.

Francuzi su, iako su namjere bile dobre, po meni pristupili problemu s krive strane. Umjesto donošenja roka za zabranu prodaje brzih traktora, a ja bih rekel, svih traktora, bez ugradnje sustava koji osigurava sigurno zaustavljanje, oni su smanjili brzinu. Na taj način su samo djelomično riješili problem, a nisu dovoljno potaknuli razvoj.
Znam, razvoj košta puno novaca, ali životi i zdravlje su naprocijenjivi.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 04.01.18 13:35

NEmam tu šta dodati ,nego se mogu potpisati. Osim ne znam upravo, zašto se u Franciji desilo ovo "blokirenje" miejnjača upravo. Sumnjam da ti več o tome znaš, al nije to tema prav ovdje. Izgleda, da si več podao odgovor- zahtijev po "novoj sigurnosti", je država tvornicam podala momentalno, da nisu imali ni vrijemena se organizirati i proizvode kako drugačije prilagoditi zahtiejvama novog zakona. PA su se poslužili najbrže i najjednostavnije opcije-blokade zadnje brzine...

Da, ma nije težko proizvođačima vidjeti u glavo:)A žao nije ni kupcima. Sve je nekako logično shvatiti. Kako ja više puta kažem: pogledati sa malo drugog zornog kuta. Misao dneva- ak bi svi mi kupci kupovali striktno samo traktor sa kočenjem spredaj, onda bi proizvođač bez pritisaka države počeo raditi samo njih..Debatama nije tu konca ni kraja...

Što se tiče VM motora. kad sam došao do teme sa svom sogovornikom, polako smo završavali razgovor. Kazao je, da o tim vinogradarskim strojevima ima dosta izkustava i dosta pozna koristnika tih strojeva(izgleda si izmijenjuju poglede i mišljenja). Nenako mi kazao, da jedan imao problem sa time, drugi sa onome na tom motoru. A to bilo nekako kraj priče.
Zašto se tvornica odluči ubaciti jednot te drugiput ove marke motor ugraditi, nečemo virojatno nikad saznati. Nekvi proizvođaći več u kataložima ponujaju biranje koji motor želiš.
Inače dandanas Goldoni ne ugrađuje striktno uvijek VM motora. Koliko sam čitao, u Roninu(40 i 50ks) je moguč samo Kohler-Lombardini LDW 1603 i 2204. A moglo bi se bar za 50ks različico ugraditi ovaj motor VM, koj je kod tebe.
Možda na razpisu tvornica potraže najugodnije ponudbe motora, pa iduču serijo opremijo sa tim motorima. I tak oza svako serijo ponovo daju razpis. Nemamo pojma, kakva je politika proizvođača.

avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 04.01.18 14:58

Proizvođače se samo zakonski može natjerati na nešto. Inače uvijek pribjegnu načinu koji si prije opisal, ponude stroj koji koji ima opciju rješenje. Iako ta opcija nije uvijek najsretnije rješenje (automatsko ukopčavanje prednje preme), za nju treba izdvojiti puno više novaca i još k tome kupiti stroj koji ne trebamo.

Ovaj tvoj sugovornik u vezi VM motora mi ne djeluje pouzdano. U najmanju ruku, malo je čudan. Ili je priču izmislil ili je toliko zločesti da ne želi korisnike VM motora upoznati s problemima koji su se nekome dogodili. Crying or Very sad

Nije tema, ali samo da pitam, kak ima tvoj Zetor i većina drugih traktora, izveden prijenos od radilice do bregaste? Zupčasti ili verižni?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 04.01.18 18:46

Zakonski, ili zahtijeve kupaca vijeruj isto tako. Dali misliš, da su tebi ugradili sinhrone, zbog toga, jer te vole? NE, stavili su jih, jer konkurencija svi imaju več to, pa ko če tebi kupiti tehniko via IMT 533 u ovo vrijeme...Dandanas konkurencija se razpituje, dal je več reverzer pod sinhronom, ne samo brzine, i tvornice možedu gubiti kupaca  samo zbog takve male sitnice. Kod odluke između dvih strojeva u najuzkom krajnom izabiru na kraju može prevagati i takva sitnica.

Sugovornik nije izgleda poznao detalja, več samo čuo priče opet nekvih svojih sogovornika, da se nešto oštetilo. A možda nisu bile kakve velike , ko zna. Ponekad ovakve priče nisu ni poštene, i znam da varuhi foruma ni ne vole ovakvih prič(jedan kazao, da je mu njegov kolega kazao, da je mu njegova  teta...), al napisao sam samo to, što sam čuo, ništa dodao. Zaista je kazao tako: jedan imao problem sa tim, drugi opet sa tome. Doslovno. A vijeruj ni ja ne dajem na takve priče neke velike teže. Sijetiš se priče mog prijatelja kod tetaka, koj kazao, da do 4 hiljade problem je bijo samo sa masnoču motora, al taj lik tvrdijo opet, da ni drugog problema, osim sa tim IST kočenjem. Znaš, kod 4 il 5 hiljade radova nešto jednostavno se dogodi(ikod drugih maraka).

Odgovor oko Zetora:
http://agro.forumhr.com/t1064p25-traktor-zetor-5245-mehanika#16509
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 04.01.18 20:01

OK, hajdmo onda organizirati kupce da ne kupuju traktore bez nezavisnog koćenja prve preme. Smile
Bojim se da bumo prije odustali nego počeli, neovisno od toga kaj se radi o jako korisnom rješenju i doprinosu sigurnosti. Čini mi se da zakonodavac ima to rješenje predviđeno za traktore brže od 40 km/h. Samo u odredbi treba ukinuti da se odnosi samo na te brze traktore i dati rok od npr. 5 (ili po potrebi više) godina koliko se još mogu prodavati novi modeli bez nezavisnog prvog koćenja. Još da se o tome donese europska direktiva to bi znatno pripomoglo.
Nažalost, moje ideje, koliko god su ponekad dobre za većinu, često zvuče utopistički. Sad

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 04.01.18 20:39

Bogme tako je. Zakon veli, da do 30 na sat brzine ne treba se nezavisnog kočenja, od 30 do 40 treba mu, al iznad 40 treba ti i uzmetena prednja prema.
Trebaš znati, da su ljudi sa ovakvim "nesigurnim" strojevima (bez nezavisnog kočenja) napravili punu puno posla, što si ti ni ja ne možemo ni misliti i preživljeli. Ali...moglo bi se nešto dogoditi, i vijeruj bilo je više ovakvih situacija, koje sam sam doživijo, ili sam gledao, kako bi se nekome moglo zbog toga nešto dogoditi. Kod prijatelja imali su 3 ovake i jedine traktore na dvoru do nedavnoga, i hranili 70 komada goveda. A što se mi bojimo onda?hehe.
Po meni najsigurnije su ti 4 neovisne kočnice, žao kod tvornice Goldoni ovu opciju ima ponudba samo kod Quazara i kod dvih velikih Stara, koliko sam saznanjen, pa da ne zaidem previše sa teme. Mala dva modela Stara 3000, od kojih ova je tema, žao nemaju ni mogučnosti naruđbe takvog il ovakvog nezavisnog kočenja spredaj u tom momentu.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by Admin on 05.01.18 11:36

Pozdrav,
prve preme. je napisao/la:
. To bi bilo što.
Zakon veli je napisao/la:
Koje države.

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3552
Join date : 11.12.2013

http://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 05.01.18 12:42

Ako se to nanaša na moje pisanje, prednja prema koliko znam mišljeno je gibajuči se most traktora komplet sa kotačima(neglede ili je pogonski ili ne).

"ZAkon veli": Izgleda da za večino Europskih država i još koje, gledajuči da prodavači drže se tok propisa. Bar koliko sam vidim traktore kako su napraveni i kako napisano u prospektima. A ova tvrdnja više puta se ponavlja tako isto i kod drugih koristnika večih drugih foruma, pa siguran sam, da nešto treba da je na istini.
(imaš prav, ja osobno nisam provijerivao ovog zakona u uradnom listu nijedne države). Znači zakoni ograničujejo proizvođače do nekve mere...Pozdrav.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 05.01.18 18:36

Zakoni su različiti od države do države. Koliko je meni poznato, u HR je obaveza neovisnog prvog koćenja ako traktori postižu brzinu veću od 40 km/h. Obaveza trokuta za spora vozila je za vozila koja ne mogu dosegnuti 30 km/h. Moguće, da je u SLO drukčije.
Kod registracije svog Stara 3050 nisam trebao trokut za spora vozila jer u certifikatu traktora piše da je najveća brzina 31,4 km/h.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 05.01.18 21:47

Izgleda, da je zaista tako, i malo zakoni se razlikuju. Sad neznaš, al treba biti uzmetenje prednjeg mosta za brzino 40 do 50, il kad prestiže 50 na sat brzine...No nema veze, nije to tema.

No onaj tvoj Star, koliko sam sad gledao zakon kod SLO veli, da koji NE dostižu 40 na sat, trebaju imati trokut!. Znači, ak dođeš u SLO trebaš ga imati Shocked ojej... No ak imaš priključak, može ga nositi on i ne treba traktoru. JA ga nikad nisam do sad na traktoru imao, jer uvijek sam nešto imao prikačeno, pa sam tamo namijestijo.
A koliko zaista ide onaj star, jel si pokušao ga mijeriti? Homologirana brzina je jedno, al stvarno može biti kakva razlika?
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 06.01.18 20:34

Zanimljivo je da se u EU niti osnovni prometni propisi ne mogu izjednačiti. Sad
Znači kad sam bil traktorom u Sloveniji, imal sam sreće da nisam naišel na policiju. Inače, mislil sam montirati taj trokut naovisno od propisa, zbog svoje sigurnosti. Kritično mi je bilo 6 kilometarsko putovanje glavnom cestom do ujaka. No, kak je ujak prestal obrađivati zemlju, skoro više nemam potrebe izlaziti na glavnu cestu.

Homologirana brzina je računska brzina kod navedenog broja okretaja motora. Dakle, razlika može biti uslijed proklizavanja guma (u minus), ili postizanja viših okretaja (u plus). Nemam čime precizno izmjeriti brzinu. Mjerač od auta također odstupa, a nije niti jako jednostavno uskladiti brzine.

Ti bi vjerojatno mogel precizno izmjeriti pomoću Garmina.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 06.01.18 22:49

A znaš, da trebaš imati i naljepnicu 30 okrogle oblike(oblika prometnog znaka u malom mijerilu). Moglo bi se u centar to na tank priljepiti, al on ti je malo mastan, pa naljepnica ne bih držala. NA Zetoru imam naljepnicu prvo na lim naljepljen iste veličine ko naljepka, a njega onda našaraufanog na traktor. Ak ne voziš po cesti, možda se ni ne treba ti ga dati registrirati...

No i njihovi računi i vrijednosti onda na kraju u uputstvama jako odstupaju od realnih, koliko sam vidijo kod AC na primer. Trebalo bi izmijeriti da. A novog motora nisam ni htijo natijeravati na pun gas, a jer nije bijo ni registriran, nisam ni imao gdje.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 07.01.18 18:26

Napisal sam "skoro više nemam potrebe...". Dakle još uvijek imam, ali znatno manje i na kraćim dionicama. Kazna za neregistrirano vozilo je znatno veća od kazne za neki nedostatak. Kod kontrole policije gledaju sve kaj im se prohtije i svaki nedostatak mogu zasebno naplatiti. Kad je registriran, obično su malo blaži nego onda kad nije.
Ako se bu potreba još više smanjila, možda vratim tablicu. Tko zna?

Današnjim motorima više nije potrebno toliko uhodavanja kao nekad. Vidiš da je za naše traktore predviđeno 50 radnih sati. No, i u tih 50 sati motor nije dobro maksimalno opterećivati. Kratkotrajno postizanje najvećeg broja okretaja pri neopterećenom traktoru ne škodi motoru. Naprotiv, upravo suprotno.
Upute i prospekti često sadrže netočne (čit. reklamne) podatke. U certifikatu to nije dopušteno, dakle on mora biti točan. Pogotovo kad daju konačnu brzinu na decimalku, to znači da je posljedica izračuna od broja okretaja, preko prijenosnog odnosa u mjenjaču i difu i uvažavajući dimenzije guma.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by Admin on 16.01.18 20:30

Pozdrav,
Zanimljivo je da se u EU niti osnovni prometni propisi ne mogu izjednačiti. je napisao/la:
. Kako molim.

Moglo bi se u centar to na tank priljepiti je napisao/la:
Mišljenja sam za SLO da postoji propis gdje se mora staviti znak ograničenja brzine traktora

Koliko je meni poznato, u HR je obaveza neovisnog prvog koćenja
ako traktori postižu brzinu veću od 40 km/h. je napisao/la:

Tako je ali ograničenje za sve traktore u RH je max 40 km na sat.Brzina za sve traktore u RH je max 40 km na sat, kada vuku dvije prikolice i koje imaju kočnice samo na zadnjoj osovini ( obje prikolice ) brzina max 25 km na sat, kada vuku dvije prikolice koje imaju kočnice na prednjoj i zadnjoj osovini ( obje prikolice ) max 40 km na sat.

Traktor koji ima brzinu 40 km na sat , može i više prikolice koje su registrirane do max 30 km na sat , traktor ne smije ići 40 km na sat ili više već do max 30 km na sat.

Traktori kojima je brzina max 60 km na sat moraju imati prednje kočnice, najveća dozvoljena brzina za sve traktore u RH je max 40 km na sat. Rupa u zakonu, svaki traktor koji ima brzinu kretanja veću od dozvoljene to je max 40 km na sat je u prekršaju po zakonu sigurnosti prometa na cestama, skraćeno zspc.

Praksa iz Njemačke tako će biti i kod nas, postoje dvije kategorije za traktore, za traktore koji imaju brzinu 40 km na sat to je kategorija u vozačkoj L kategorija u vozačkoj T je za traktore koji imaju brzinu veću od 40 km na sat.

Führerschein Klasse T

Tko ima takav brzi traktor u RH i dok postoji rupa u zakonu mogu upravljati tim traktorima, no to neće biti zadugo u budućnost.

Klasa vožnje L - mali traktori (licenca vozača vozača)
Maksimalna brzina izvedbe za traktore iznosi 40 km / h. Prikolice su dopuštene, ali maksimalna brzina se smanjuje na 25 km / h.
Nešto iz njihova zakona.

Oni koji imaju samo klase vozačkih dozvola L i s prikolicom premašuju maksimalnu brzinu od 25 km / h, moraju očekivati drastične kazne. Ovo je prekršaj ne samo jednostavna prebrza vožnja nego i vožnja bez dozvole. Moguće posljedice su točke u vozačkoj dozvoli i zabrana upravljanja traktorom.

http://www.xn--fhrerscheinklassen-m6b.info/traktorfuehrerschein.html

Tuv Nord Deutschland

https://www.tuev-nord.de/de/privatkunden/verkehr/fuehrerschein/fuehrerscheinklassen/klassen-l-und-t/

Auto škola

http://www.heiko-roedel.de/fahrschule/klasset.html

http://riedel-fahrschule.de/traktor-schlepper-fuehrerschein-intensivfahrschule.html#.Wl5KU7ziat8

Dok je rupa u zakonu u Republici Hrvatskoj vozite velike traktore, ali pazite na brzinu kretanja traktora, policija kad snima brzinu vi vozite traktor više od 40 km na sat u prekršaju ste._________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3552
Join date : 11.12.2013

http://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 16.01.18 21:08

HVALA Admin na trudu, ali ako sam iskren, ak ne bi znao, da je sad Januar, mislijo bi po tvojim pričama, da je 1 April Shocked
O tome nisam nikad ikad čuo. Ni za nijemačko ne. Osim kao sam več kazao, da francuska imala ograničeno brzino kretanja.

Znači ,trebat če čovijek u budučnosti, koj ima prebrzi traktor sada(brži od 40), iti na dodatan test znanja i školu. Svašta.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 17.01.18 9:49

"Zanimljivo je da se u EU niti osnovni prometni propisi ne mogu izjednačiti. je napisao/la:
. Kako molim. "


Admine, ne kužim komentar. Sad
Jesam li možda umjesto riječi zanimljivo trebal upotrijebiti riječ žalosno. scratch

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 17.01.18 10:47

Evo admin, o tome mi se čini sam ja pričao o potrebi po kočenju u državi SLO. Do 30 nije potrebno kočenje sa radnom kočnicom na prednjoj osovini(premi slovenski), između 30 i do 40 maximalno pod ovim dokumentom razumijem, da treba biti to omogučeno, al iznad 40 do 50 treba biti prednja osovina uzmetena-na opruge. Iznad 50 do 60, trebaju, da su uzmeteni obadvije osovine!!. Več brzine za traktor se ne navaja u tome tekstu.
http://www.tecajcpp.com/cpp/hitrost.php
MAlo sam brkljao još po dokumentima i fajlima, i pronašao nekvi pdf, koj priča o nekvi "novi" zakonodaji u republiki SLO, radu i vožnji sa poljoprivrednim strojevima. Tamo piše, da se počinje uveljavljati 7 mijeseca 2011. Piše, da brzine neče više biti ograničena za traktore i traktore sa priključcima, kao do sada, več mogli se budedu kretati sa brzinom, koja jim dozvoljava HOMOLOGACIJA!. Omenjena isto tako je i naljepnica konačne brzine stroja, da "još uvijek"treba da je namiještena(nije napisano gdje nek bude-na tehničkom kazao mi samo, da nek bude na viđenom mijestu). Isto tako omenjeni su i traktori, koji se kretajo sa više od 60km/sat!. Možedu se, ak imaju upisano u homologacijskom listu!.
Gledajuči na ovaj tekst sa povezave, mali Star, o kojem je inače ova tema upada u najsporiji razdred(do 30km/sat).
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 31.01.18 12:40


Spodnja kuka Goldoni. Trebala bi mi za vučenje preše. A biti treba sasvim prave dužine.


Zadnja promjena: reider 1; 31.01.18 18:46; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : (obrazloženje pripasanja slike))
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 31.01.18 14:11

Ako je to original, sigurno je drago (osim ako paše od neke druge marke traktora). Može se, samogradnjom, priključak dobiti jednako udaljen od traktora kao ovaj original, na jeftiniji način. Pri tome se iskoristi postojeća C-kuka.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 31.01.18 18:42

Zaboravijo sam ti se zahvaliti za nasvete, koje davaš. A nisam pogledao izpod traktora, ak ima zaista onaj okrogli svornjak kao Zetor izpod mijenjača, kamo namijestiš ono dugo polugo kuke broj 17. A koliko vidim, ova firma ima malo drugačije to zamišljeno. Gledaj element 5- ovo je umijesto Zetorovog svornjaka. Izgleda, da se ovo našaraufa izpod mijenjača, da drži onda dugo polugo broj 17!. A onda bi trebao samo ono dugo polugo nabaviti, al drugo samoizraditi, kao veliš- možda u pomoč postoječe kuke. Toj dugi polugi izbuši se još rupa, da se vijk prišaraufa na postoječo oriđi "C"model kuke i to je to. Opet razmišljaš mudro. Ali nek te napomenim, da original element kuke broj 17(duga poluga), napravena je iz jako tvrdog žilavog materijala, koj se ne poheba nikako. Vidijo to na Zetoru. Uho preše pojelo, a na kuki jedva da se nešto pozna skroz sve godine.! Možda se to ne može bušiti tako u kučni radijoni. Vijerujem, da se ovo može nabaviti od Zetora za male pare. Ali ko če to bušiti. NO možem napraviti objemko-šelno, koja zagrli originalno kuko, bez šaraufanja i bušenja. Onda samo fiksiraš izpod mijenjača i to je to.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 31.01.18 20:07

Nemaš se kaj zahvaljivati. Tu smo da razmijenimo znanje i iskustvo. Ukoliko sam u prilici, volim pomoći svima, prijateljima i neprijateljima. Prijatelji su sigurno već to zaslužili, a neprijatelje možda prosvijetli i izvede na pravi put.

Nisi razumjel moj prijedlog. Ja bih koristil postoječu kuku na traktoru. Samo bi dodatnim pločama produljil one vertikalne nosače na koje je postoječa kuka pričvršćena bolcnima. Ako možeš jeftino doći do Zetorove (slične ovoj na skici), tim bolje i lakše.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 31.01.18 20:48


NAgibam se najviše na verzijo kao mi ovdje doslovno kažemo "po principu najmanjšega odpora", ili simpl je najboljše. Da našaraufam "U"profil direktno pod mijenjač, a na vertikalne nosače priklopa originalnog isto tako direktno na najnižjo rupo, koja mi se čini na pamet niže nego je gusani odljijevak mijenjača sa diferencijalom. A to sve govorim na pamet. Problem bi to bijo samo, kad bi jo trebalo skinuti, jer treba ljegnuti izpod traktora. Opcij-varijant ima 100.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 01.02.18 10:28

Ma da, u pravu si, postoji puno načina.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 01.02.18 10:37

Ak napravim tako, kao gore pravim, imam onda samo višino, koja je višina mijenjača spodaj. Budem radije napravijo sigurno, kao prvo kazao- 12mm debele plošče sa svake strane i nanje rupe, pa svornjake na postoječe nosače za kuko i kraj priče. Jer treba mi 35 cm višine od poda za uho, i ne budem komplicirao.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3028
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 12 / 15. Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.