Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.


Goldoni Star

Stranica 11 / 15. Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 29.10.17 19:35

Prvi link mi s čini su motori, koji su napraveni za nove EU standarde predpostavljam, jer do sad bili su ugrađeni sve E3((krajna 2 slova)i to predpostavljam da ova slova kažedu emisijski standard).

Ivanhu, imaju i za 50-ko prezentacijski list. Otvori zadnji link i izbriši 80 i upiši 50!. I ovi linkovi potvrđavaju tvojo mišlenje, da na svih listima specifikacij motora nisu isti podatci. Ako pogledaš link tvornice kakvih 7 postova nazad od Admina, vidjeti češ snago motora od 3080, al kad je več ugrađeni u traktor, snaga mu odbijena isto tako i navor. A kod 3050 iste su vrednosti svuda...Zašto do toga došlo neznam. A da je mijera puna, i na ploščici motora upisana je snaga kako piše u prezantacijskom listu Goldoni traktora(zanči nižja). Zašto onda VM tvornica piše veču snagu za ovi motor u prospektima pojma nemam, i i ti sam velijo si razlike u pisanju u prospektima tvornice...U glavnom zbrka prava heh.

A sad jedno pitanje za tebe: dal si skidavaš ikad tegove il jih uvijek imaš namiještene? Ima skidavanje kakav smisao, gledajuči,da ti ne voziš dosta po asvaltu? Dal se pozna što pri zabijavanju zemlje na njivi il je to zanemarivo? Jer razmišljam nešto,da bi napravijo na mog po vlastitim željama tegove, a to ovakve,da bi se kompletna dužina stroja ništa ne produžila(ostala ista), a nije meni onda to za bacati gore,dole...U glavnome mi ni ne trebaju, al košnja uzbrdo malo ga vuče u stran, a mišljenja sam i,da manji je krog okretanja sa tegovima, jer mi se čini da kotači kod jakog zakretanja za nekvi odstotak proklizne i poveča okretni krug. KAko bi to komentirao? LP
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 30.10.17 20:44

Skidal sam ih par puta. No, za oranje, malčiranje i vožnju drva jako dobro dojdeju. Kod vožnje drva ponekad lokalno dodam još i živi uteg na njih. Ne trebam ih kod frezanja i traktor je malo duži. Jel se prve gume više troše s njima ili bez njih? S njima je veći pritisak na prve kotače, a bez njih je veće proklizavanje prvih kotača. Kad je manja šteta?
Ako ti kod okretanja prvi kraj proklizava prema van, razdvoji bremze i okrenul se buš na pol manjem krugu.

Tvoj ima no spin blokadu prvog difa. Kak ti se to pokazalo u praksi?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 30.10.17 22:45

Neznam, zašto bi trebao za malčiranje. E vidi ti problem, i onda dođe samo jedan posao(frezanje), kod kojeg nije pametno, da su gore, pa ne da se čovijeku poskidavati toga i ostaju gore uvijek. Oriđi tegovi gledam jako oduzimajo prostor, za sahrambo traktora u garažo. Sve ima nekvi plus i minus. ZAto bi jaz napravijo(ako budem)samogradne, za ispod postoječeg nosača, gdje mu je kuka za vučenje...
A sad moja izkustva, ma dal su prava il nisu procijeni sam. Tegovi na zemljini, kakva god bila ne bi kazao, da bilo što ubrzavajo trošenje guma! Na asvaltu da, gdje ti jako malo voziš. A ja nikada sa tim Goldonijem. Kod jedne vožnje po asvaltu nečedu tegovi pojesti gum i to ti se po mome ne izplati za to vožnjo jih skidavati. Više muke nego koristi. Šteta je po meni samo sabijavati njivo sa njima, ak jih kod frezanja ne treba. A za trošenje guma, ja bi se ne brinuo ništa. Drugo bilo je kod mog tetaka. Kod Torpeda 55tx, sve godine od novog, nitko nije nikad skidao tegova spredaj ni u kotačima. A kotače 8,3/20 često mijenjavali svake 3 do 5 godine. Vozilo se po 50 trosača đubriva na prolječe i na jesen 50, pa 2 silosa materiajla voziti a i sijenažo u največoj vručini voziti, pa gume jelo kao da bi jih bacijo u strug. Došao novi zet, i pitao, dal ima tast previše novaca i prvi mijesec poskidao tegove prednje.

Gume prije čejo ti izpucati, nego se potrošiti zbog tegova. Razpitaj se, koliko izdrže radijalke na samo zemljitoj stazi radnih sati.

Znam za okretanje sa komandama, ali to nikad ne radim. I uništava podlago nešto. No ak sam iskren, zaista mi tegovi ne trebajo da. Ide i tako za sad ono što radi.

No spin-težko pitanje. Ak predpostavljam, najbolje uključivanje je EHR istovremeno na obadvije osovine. Jer to uključiš tad, kad zaista treba, al ovaj "no spin" se uključuje uvijek i ponekad osijetiš i čuješ, kad jo izključi, kad kotač dođe u določeni kot. Znači rade se uvijek nekve sile na osovino, kad i to nije potrebno. Znači, večje trošenje po nepotrebnom svega i zato virojatno to prije odkaže, nego EHR. Ali istina nemaš brige zanjo i na njo zaboraviš i posao ona obavlja kao treba. Osim, kao sam kazao blago ponekad u nekvih uvijetima cimne kod izključenja, kad je izgleda pogon obtereten, a kut kotača počinje jo izključivati. Poraja se pitanje, kako bi bilo, ak je namiješten još prednji utovarač, il bilo što na osovino-dal cimne i obterečuje to još gore...No za sad, ja sam naravno zadovoljan, jer manje se po mome uništava travinjo, jer je i manje proklizavanja.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 31.10.17 8:29

Malčer je težak. Bez utega bi mi (kao i s plugom) u transportu uz brijeg odizalo prvi kraj. Čak i ovak na nekim terenima moram razmisliti jel bum malčer odigel na hidraulici ili ne bum.

Kod frezanja zadnji kotači više ugaze nego prvi s utegima. Meni dužina nije problem pa za sad ostaju gore.

Fala na pojašnjenju za no spin blokadu.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 31.10.17 12:48

Nisam znao, da ovom traktoru malčer 1,6 metra od 360 kg takve probleme stvara, jer mi se čini plug tvoj teži.
Čini mi se, da za predsijetveno pripremo svaka kila manje dobra je. A istina je i, da freza ponovo sve podigne...
Ja rad u garaže zavozim, čim dublje, il da koja autoprikolica ide izza traktor, il da sunce ne para po kotačima i svemu.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 31.10.17 18:42

3080 je malo duži od 3050 (za jedan cilindar), a to daje pogodnost kod nošenja tereta na hidrauliki i nepogodnost kod manevriranja.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 31.10.17 23:04

Za fane traktorčiča Goldoni nove slike!. Kod posjete tetaka, u akciji bijo glavni adut dana Goldoni 3070, al NH tl 100 odkazao, i bijo prebušeni stajao na dvorišču sa dizalico izpod prednjeg kotača Razz . Goldoni poganja miješalo za gnojevko:

I kad odradijo svoje, odmah ga prikačili bez ugašavanja h krmilnoj prikolici. NH-ja na brzino toliko napunili, da izdržalo 15 minut, da u tom vrijemenu sa prednjim utovarivačem napunijo Goldoniju prikolico:

Na brzino sam pogledao dimenzije gum tog Goldonija, a ima jako nekve neserijske gore, koje nigdje nisam vidijo. 380/70R24, i 280/70R16. Zadnje jesu još dobre, ali prednje dokrajčene.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 01.11.17 8:20

Kad sam prvi put vidjel u živo Star 3050 bil je s gumama 360/70-24 i 260/70-16. Ljepše izgleda s tom kombinacijom nego s 320/70-16. Kombinacija koju si ti videl se koristi na Landinijima.
Odnos promjera zadnjih i prvih kotača je sličan. Razlika je unutar 1,5%. Pitaj svojega prijatelja Hojnika, ovlaštenog servisera, jel zna koliki je teoretski prijenosni odnos između zadnjih i prvih kotača. Pretpostavljam da je nekaj veći nego kod naše kombinacije guma.


Prikaz dimenzija u tablici je teoretski. Moguća su odstupanja kod pojedinih proizvođača.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 01.11.17 9:27

Landini E2 ima 360/70R24 i 260/70R16 osnovne kotače u ponudbi, al za druge nisam ni nešto raziskoval. Ove pisale su u predračunu. No nema to sad veze.
Razumijem, što te zanima, dal je omijer pogona izmežu originalnih Goldoni Star kotača 320 i 240 potpuno isti, kao od 380 i 280!. Moj odogovr je ovakav- JA osobno naravno da neznam, jer matematik bijo loš, ali znam,da su kod Zetora mijenjavali zupčanike, kod promijene različtih kompleta gum!. Jer imali su jih jako različte veličine i cola. Neznam baš, zašto te ovako detaljnije ovaj podatak zanima, i jako malo puta navratim tamo mimo Hojnika, ali po tvojoj izrecnoj želji, ak želiš, mogu ga ja nazvati ob priliki telefonski i to porazpitati.
A što sam na vlastite oči vidijo kod tetakovog, on ima model 3070 SL, znači visoki, i između guma straga i blatobrana, ima uskoro isto zazora, kao ja na nizkom modelu. To potvrđuje, da je tamo kotač vanjskog večeg promijera kao kod mene. Znači 4 cm na polmeru, al viši je SL za 7 cm. Znači ima još uvijek 3 cm više prostora između kotača i blatobrana, što mi se čini, da sam tako vidijo.

A to sisad ti preračunavao u tabelama? ZAdnja desna duga vrednost(broj) bi nek bil omijer između prednja zadnja osovina...Posmatrao, da to pomeni, zadnji kotač jedan okretaj, al prednji 1,42 okretaja isto tako kod naših guma i guma tetaka...Onda ne možeš mijenjati ti gum na komplet 360 i 260, več na komplet tetakovih, al ja na nijedne, jer sam prenizek? A kako onda stave na nizak model kotače veče, ak je več sad kotač u blatobranu uskoro... Da možda ne zaokreneju reduktorov straga...A onda je samo spredaj nizek, al straga visok kao SL...majke mi, vrlo interesantno...
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 01.11.17 10:20

Landini Mistral imaju prve gume 280/70-16. Zadnje sam krivo napisal. Sad Nisu 380/70-24, nego 360/70-24. Ispričavam se.

Kod guma za Goldonija su razlike premale da bi bilo potrebno mijenjati zupčanike. Malo jače ili malo manje napumpana guma već promijeni teoretski odnos.
Nisam te htel opterećivati, mislil sam da možda i tebe zanima koji je stvarni prijenosni odnos prema zupčanicima. Ako je prilika dojti do takve informacije, ne škodi. nikad se ne zna kome može zatrebati.
Izmjeri klirens ispod prve i ispod zadnje osovine. Vjerujem da je i kod tebe ispod zadnje osovine veći klirens nego ispod prednje. Do 5 cm viši zadnji kraj, na dužini 3 m i kod ovakvog oblika haube, je gotovo nemoguće primijetiti na oko.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 01.11.17 18:19

Neznam za Mistral, jer se zanimal tada za E2, pa dobijo predračun sa svima mogučima kompletima gum.

2 stotniji u razliki omijera virojatno ne igra vloge da, jer ponekad i nenapumpana il iztrošena guma ima več odstopanja.

Uvečini je spredaj niži klirens nego straga zbog mosta pogonskog. A dal bi smetalo straga vozaču ga malo podignuti , ovo neznam. Virojatno bi se naviknuo svaki. Mogu ti samo kazati, da je između na dole savijenog ruba blatobrana i kotača točno 3,2 cm!!!A sad idi sa tim orati...(mijerijo sam). Tako, da sam siguran, da su za kotače 360 bočni reduktor zaokrenuli. A neznam, ak za isto vrednost kao kod SL verzije, il samo za jedno rupo. Čini mi se,da ima tvoj SL okrenuti reduktor za 2 rupi! Možeš previjeriti, koliko rupa imaš zaokrenuto prema meni. Pogledaj sliko-zelene strelice kažu vertikalno ravno površino trube, na koju je reduktor prišaraufan(početak i konec površine kažu zelene strelice. Žute kažu još dvije rupice, koje su upravo tamo). Uzmi u obzir centar višine ove površine i jo namišljeno povuci vodoravno, kao kaže kod mene crno-ljubičasta crta. Kod mene se kao vidiš krug na reduktoru ljepo namišljeno sijedne na to crto. Ovo je maximalno spuštena opcija po mom predpostavljanju. Kod tebe je gornji vijk, koj se vidi ušraufan u gorju žuto označeno rupico trube. Ak je tako, imaš pomaknut reduktor za 2 rupe.


Danas popravljal, što zadnjič uništijo...ZAboravijo izvučti crijeva hidravlike i automatske spojke nisu obavile svog posla, jer ak su crijeva previše pod kutom dole, ne izbaci utikača. Lagano mi povuklo nosač sa spojkama na dole i popucalo okrasni plastični poklopac oko spojk. Srečom nosaču i spojkam ništa nije.


Demontirao, da malo izpilim napuknute dijelove:

Je kako je. Po mome nije lošeg izgleda, neče se plošča ni mastiti, kao prije, neče več puknuti, i još če se bolje očistiti spojke, od prašine i svačega. Plošča prije sve sprečavala.

avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 01.11.17 20:08

Meni je svejedno za koliko je reduktor zakrenut. Ako te jako zanima bum pogledal pa ti javim. Sad je mrak pa me podsjeti neki dan ujutro. Uglavnom, postoji mogućnost. Kad ti nebi imal Zetora za oranje, sigurno bi trebal zakrenuti reduktore za jednu rupu.

Ja uvijek prije odspajanja crijeva ugasim traktor i ispraznim pritisak iz oba crijeva. Tek nakon toga ih ručno išćupam. Curenje ulja i mene malo živcira. Svaki put moram staviti krpu ispod brze spojke, tak da ulje curi po krpi.

Koja je funkcija ovog ventila na gornjem crijevu prvog para?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 01.11.17 21:11

NE trebaš gašavati, samo ne smije biti bilo koji koristnik pritisaka pod obterečenjem. Trebaju slobodno lježati. Jer il gasiš il ne nešto procuri van. Kod prvog prikačenja znao sam, da trebam nekako to riješiti. Lim izpod spojk super obavlja posao. Tank i prečni nosač, sve suho, bez krpe. I ja jih ročno izčupam naravno, a zaboravijo sam! A znaš zašto se zaboravi- jer jedan par unutaršnji uvijek ostaje uključeni, jer je od toplinga, al vanjski se zaboravijo, kad odkačavao sanduk. Ak bi uvijek sve izčupavao, bi lakše na to popazijo.
Nekad sam objasnijo funkcijo ventila, a nema problema ponovo: Služi upravo samo za biranje između koristnika uljnog pritiska(ili topling ili vertikalna hidravlična ruka). Ovo je samo zbog toga, jer traktor nema 3 para spojk, pa sam tako riješijo. Evo sliko- ovo je zatvarač pritiska za vertikalno podizno ruko. Jedno od tih dvih otvoriš, drugoga zatvoriš, a upravljaš samo sa jednim unutaršnjim ventilom oboje. U glavnom imam obadvije zatvorene, jer ponekad se zamotiš, kad kipaš sa sandukom sa vanjskim ventilom, pa povučeš unutaršnjeg i promijeniš nešto bez nadzora.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 02.11.17 9:32

U srednjem položaju ručke dvoradni (kao moj) drži pritisak. Kad ugasnem traktor (pumpu za ulje) pomakom ručice u oba krajnja položaja razbremenim brze spojke. Sigurno se one mogu iščupati i bez toga. Možda malo teže, a količina ulja koja izcuri je približno jednaka.

Ili mi je promaklo, ili sam zaboravil da imaš regulaciju desne podizne ruke na hidrauliku. Hidraulični toplink je jako koristan. Koliko često se koristi podešavanje desne ruke u odnosu na lijevu? Kak je to dodatno riješeno cilindrom? Na sliki iz prošlog posta se ne vidi, a u zadnjem postu nema slike. Možeš li to malo detaljnije opisati - poslikati?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 02.11.17 12:15

Prvi odstavak imaš prav, ali sumnjam(nisam pa testirao), da kod tvog sistema rada, manje ulje izcuri van, jer samostoječe ulje u cijevima il pod pritisakom nije isto. Sam znaš, da i ak sanduk nije podignjen i ventil-razvodnik je zatvoren, u cijevima ostaje nešto pritisaka. Kod razklapanja spojke, on udari van, prije sistem se samozatvori.
Izvini zaboravijo sliku:

Ovo ti je zatvorni ventil za vertikalno ruko na sliki, al onaj na cijevi toplinga, je za njega. Oba potrošača sa "T" komadima su pripasani na unutaršnji razvodnik, pa izabereš, koj bude radijo. Istovremeno ne možem, osim da topling dan na vanjski par, a tad nemam više jednog dodatnog para. Znači trebali mi bi 3 pari, kao su kod Quazara več u osnovnoj opremi. TAko 3 razvodniki, kao vetikalna ruka i u večini i brze kuke na rukama. No a naravno i košta 7 hiljada više, nego 3080 Star. Rolling Eyes

Ne razumijem pitanja:
"Koliko često se koristi podešavanje desne ruke u odnosu na lijevu?"
NA zadnji sliki prijašnjeg posta sa slikama vidi se, da desna mehanička poluga prestavljena je na ljevi kraj. A na desno stavljena je hidravlička poluga sa cilindrom. Prednastavitev, koju posmatraš,da ti treba, napraviš več kod neobteretenog dizala sa ljevom, al desno vršiš kad poželiš kod obterečenja. Znaš, da hidravlička vertikalna poluga nema jako velikog hoda kretanja!, pa zato dobro dojde prednastavitev sa ljevom. Ak te ne bi bilo, ovo originalno na vijk, koja je sad viška, treba se na svornjaku skinuti i rukom vrtjeti pa vratiti nazad. Štelovanje uz hidraulično polugo jako dobro dojde, kod rada sa kiblom-sandukom, pogotovo kad se ravna teren, bez nje jako neugodno je raditi. A ak traktor postaviš negdje, pa želiš imati priključak ravan, samo zravnaš ruke(mlin za granje il cijepač).

Znam, dati ne vodiš brige, gdje na rupi je pritegnut bočni reduktor, naravno da je to pitanje iz radoznalosti, jer vidi se, da tako, kako je, večih kotača ne može se namijestiti kod mene. A kod tebe sigurno jeste. Sad me zanima, gdje imaju nizki modelovi sa 360 gumama. KAo sam kazao, samo radoznalost, a na kraju ni nema to sad veze. I ak bi ovaj traktor nekat trebao orati, okrenem reduktor za jednu rupo i opet kraj priče. Ni panike. LP
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 02.11.17 18:29

Hvala na pojašnjenju u kojim prilikama koristiš hidrauličnu regulaciju desne ruke. Ipak si dobro razumjel pitanje. Smile

No još mi sve nije jasno. Toplink je sa 2 crijeva spojen na lijevi par priključaka. Na zadnjoj sliki iz posta koji spominješ su crijeva skrila cilindar koji se sad na novoj sliki lijepo vidi. Crijeva do njega se ne vide i ne mogu dokučiti gdje je t-komad. Pretpostavljam da toplink i ruku upravljaš s lijevom ručicom, a desnu imaš za druge potrebe.

Dosta si dodatno uložil u poboljšanja hidraulike. Smile Ja za sad nemam tih potreba. Koristim premalo priključaka i još k tome takve koji nisu zahtjevni po tom pitanju.

Kaj se tiče položaja reduktora evo slika kak je kod mene. Možda ti slike kaj pomognu. Lijevi i desni nisu u istim rupama, međusobno su zamaknuti za jednu rupu, ali imaju jednak nagib.
WP_20171102_13_23_44_Pro[1]
WP_20171102_13_24_22_Pro[1]

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 02.11.17 23:38

Hidravlična poluga može ti koristiti samo kod prikačenju, kad ti nekvi priključak ne stoje ravno. Pogotovo, ak ima obične ruke-zahvate. ak ne dobiješ ruke gore na svornjak, samo kod desnog kotača stojiš, i vziš na višino. A kad prikačiš, vratiš na pravo višino za rad!. Pametno je sve, što sam namijestijo, al nije zaista ne pametna cijena.
"T" komadi su ugrađeni direktno na razvodniku. Gledaj stranico foruma. Namiješteni su na prvi razvodnik kod sijedala da, al drugi je onda slobodan. U mojom primeru uvijek za kipanje sa sandukom-platojem:
http://agro.forumhr.com/t507p200-goldoni-star

Oko reduktora imaš prav. I kod mene su vijki zamaknuti, al reduktor pod istim kutem na obadvih krajih. A znam i zašto.Jer je to jedan te isti reduktor i se ne pravi ljevi i desni. Sad samo preokrenejo reduktor na drugo strano, pa možeš dati ga na bilo gdje, al vijki su u drugim rupicama. ostalo isto. I pomognila mi tovja slika. Pretumačil sem, da imaš reduktor spušteni dole za dvije rupe, kao sam več predpostavljao!. Vijk na desnom reduktoru imaš u uskoro centru trube, al moj je ti za 2 rupe gore. To je to. Najbolje bi bilo, da bi ga imao ja za 1 rupo spuštenog, ak bi se oralo i bilo bi ok. A za 2 dana orat če Zetor. LP
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 03.11.17 11:04

Fala na linku. Godine činidu svoje. Sad
Znači poduplal si crijeva na prvom razvodniku. Jedno novo crijevo ide direktno na cilindar desne ruke, a drugo preko ventila (otvoreno-zatvoreno). Također sam vidjel da imaš takav ventil ugrađen na crijevu koje ide na toplink. Znači li to da kod promjene funkcije trebaš jedan ventil otvoriti, a drugi zatvoriti?

Kad bi ti svoj reduktor zaokrenul za jednu rupu vjerojatno bi dobil kakvih 3-4 cm na visini i razmaku blatobrana od gume. To bi trebalo biti taman, a ne bi se jače narušila sadašnja stabilnost traktora.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 03.11.17 11:49

Ni panike, najmanji problem za link.
Opet imaš sve prav-prav si predpostavijo. Ovo je loša strana, kod promijene funkcije(zatvoriti jednog, otvoriti drugoga), ali ide, jer se ne koriste istovremeno. Ni bilo za sad problema. A dobije se kretni ventil, koj ima 2 pozicije i tad bi sa jedno ručko radijo sve i bila bi namiještena gdje je sad taj zatvarni iznad papučice blokade. A taj košta neznam kok(malo ne), al tog zatvornog imao sam kod kuče na zalihi. Pored toga trebalo bi mi postoječe original cijevi izbaciti za unutarnji par, i sve cijevi na novo napraviti uz kupnjo ventila, što bilo bi jako skupo. Cijene znajo kod ovih poslova poskočiti!. Tako sad original cijevi nisam ni dirao, samo sam vstavijo nastavke izpod njih, da ima funkcijo "T" komada. JEdan riejšen okastim duplim vijkom, al drugi zavaren sa dvih drugih običnih, jer ovakvog nastavka nije se dobilo nigdje.
Prijatelj, upravo ovo sam i ja isto razmišljao, da bilo bi dobro zaokrenuti za jedno rupo!. A dok se ne ore, ne smeta ni tako, kako je.
Evo ventil, koji sumnjam,da bi trebao biti ugrađeni, pa priračunaj sve nastavke i cijevi! No sad je što je, a i ovo je nešto koštalo, što sam ugradijo.
http://www.rositeh.si/6-potni-ventil
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 03.11.17 18:12

Takav 6-potni ventil bi trebalo ugraditi namesto 1. para hitrih spojk, a hitre spojke na njega. Onda nema dodatnih cijevi. Samo je pitanje prostora. Možda bi bilo dosta prostora kad bi se 2. par spojki prebacil na desne rupe?
Meni bi eventualno koristilo takvo rješenje za kombinaciju hidrauličnoga toplinka i pomak malčera.
Tvoj traktor je sad sigurno vredniji za cca 1 kE.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 04.11.17 18:29

Teže je to tamo ugraditi, kako kažeš, nego tako, kao sam ja napravijo, a kako bi to tamo straga izgledalo, samo zbog uštednjenja novaca za 4 crijeva...

Prijatelj, od svega najviše bi ti priporučavao kupnjo kuke brzog kačenja na dolnje ruke, koje su se od SVEGA pokazale kao najbolje od najboljeg. Naravno sve nekad ti koristi, al ovo se koristi najviše. JA sam se zaj..., jer kad sam kupovao, uskoro sam samo za kuke dao isto, kao sam malo kasnije pronašao cijele ruke u kompletu z kukama navarenima. Ne bi trebalo variti.
Hja, mogu ti kazati, sve na kraju iznosi ponešto novaca. A ak to kupuješ za ovakav-hobi kao ja primer, ne smiješ ni računati, jer nema računice... Rolling Eyes
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 04.11.17 21:30

Ti imaš puno priključaka i brzo kačenje ti jako dobro dođe. Ja 3 put godišnje prikopčam plug, 2 - 3 puta malčer i frezu. Za tih maksimalno 9 kačenja, ne nedam novce za njih.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 03.01.18 14:16

Saznao sam trošak kupnje kompleta novih tegova uz fiksirno šipko u kompletu. 330 EUR. Al nigdje nije pisano, kolikva je težina tih. Jer ak čitam uradno stranico Goldoni i njihove podatke trebam se jednostavno smijati. Pišu, da jih ima 4 komada po 15 kg. Al sa ljetalice vidi se, da namiještenih ima 5.
Podatak točan je nađen u starom predračunu. 100kg.5x20kg. A tamo je cijena kad kupiš traktor novi samo 250 EUR(možda prikazana bez PDV).
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by reider 1 on 03.01.18 17:42

ZAnimiva priča oko vlastnika jednog Goldonija i uvozača za njih. Razpričao sam se sa vlastnikom mog modela Goldonija sa snova, Star Turbo 75, koji ga več prodaje ovo vrijeme. Slučajno naljetijo taj razgovor, koj trajao 10 minuta. KAzao, da je vlastnik ovog modela Goldonija, i što je na njemu vrednog, jesu tegovi. Pa sam mu kazao, da to je bijo one dane, kad on kupijo TOP model!. Pa mi kaže, da istina, gledajuči koliko je to koštalo izpred 10 godina, kad je ga on kupijo, kod uvozača, bar po cijeni, al daleko od toga, da i po koristnosti. Sijeti se ,da dao za traktor 38 hiljade novaca(vijerujte da ne kuna!). I to za bez kabine. Traktor, tegovi i blatobrani. Pitao sam ponovo, ak čujem ceno pravo, pa potvrdijo, da sam dobro čuo. Pa sam kazao, da bijo to najbolje opremljeni model, sa kočenjem prednje osovine i uključivanjem pogona i špere elektro. Odvrnijo je, da upravo u tome je problem. Elektro uključivanja so krš od krša. A što si ti kupijo kolega? me pitao. Odvrnem,da bi bilo dobro upravo to uključivanje elektor imati i kočenje preme automatski. EEE, upravo u tome je problem!. Samo toga ne. Hvala bogu ,da uzeo si taj model. Sistem IST posatrao mi je 3 puta zupčanike prednje osovine kod kotača, a ni jedanput nije mi uvozač priznao garanciju!.
Sad neznam, ak se to desilo več u garanciski dobi, il je to on predpostavljao, da se treba dati garanciju nekvu na nekvi izvršeni popravak, koj ga vršijo uvozač. JEr i popravak virojatno ima garancijo. Al kazao vlastnik ,da satralo se uvijek duže napokon 1 godine, al ne odmah. Razžalijo se za odnosom uvozača do njega, da ne može si nitko misliti. A dao sam mu za traktor 38 hiljade.
Onda sam ga pitao, kako zna, zašto se to lomilo. Siguran bijo, da samouključivanje kočenja (sistem IST) to napravijo. JA sam mu kazao, da mogučnost postoji, da lomi automatska špera(NO SPIN). A on sa sigurnoščom zatvrdijo,da ljepo vidijo,da se kočenje uključilo, al napokon kraja kočenja ono se više ne izključi. Lampa kontrole uključene vuče gori još minutu vrijemena, dok ne izskoči, a tad več prije sve posatre. Zato sumnja nju. To je napraveno nikako.Ali je samo u tom traktoru mana ,il rade svi ovi sa tim sistemom tako, on nezna, al nikada EHR uključivanja biločega, nikad, mi kazao. Svako satranje pogona koštalo blizu hiljade. Al satralo 3 puta, bez kakve garancijske pomoči u 10 godinama.
Inače kaazo je, da traktor inače drugo je majka,vinogradar je, ima terasasti teren, i vuče ko blesav, al ovo kočenje, bože pomozi.
PRičao je i o tome, da kod njega više vinogradara ima slične modelove tamo, i imaju motore VM. Kazao je, da imali i sa njimi problemove ,al on sa John Deere motorom, koj je ugrađeni u taj model nikad. I da i tome VM-u ne vijeruje više ništa. Želijo mi svu sreču, sa strojem, i eto poslovili se i to je to.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by iwanho 1 on 03.01.18 20:07

Vidiš po predračunu koliki je zbroj svih pojedinačnih stavaka. Ili je jednak iznosu bez ili s pdv-om.
Za mene su jedine dobre prve kočnice one nezavisne (kao kod auta) od ukapčanja prve osovine. Da je do mene to bi svi novi traktori zakonski morali imati. Kad bi se jedanput dizajniral takav prednji most, moglo bi se isti most primijeniti na više modela i u konačnici ne bi bilo preskupo. Vjerojatno ne bi poskupilo traktor za više 500-600 eurov, a u praksi vrijedi puuuuno više. Kad bi to mogel dodatno dograditi na svoj traktor bil bi spreman dati i duplo više.

Jel ti nije htel reči za manu VM motora ili si ga zaboravil pitati?
Prije nek sam kupil goldonija sam jednom prilikom bil kod mehaničara koji je sređival jednog AC-a. On mi je pohvalil VM motor jer je jednostavno napraviti generalnu reparaturu. Navodno se cilindri ne bruse nego se zamijene pikse u cilindrima i stave novi klipovi.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1505
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Re: Goldoni Star

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 11 / 15. Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.