Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.


Tomo Vinković 700 serija mehanika

Stranica 9 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next

Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Admin on 30.01.16 4:27

Pozdrav

To je dobra marka cijena koja je, ta odstupanja na cilindru  se događaju nisu nepoznanica, cilindar se lijeva radi se od odlivka i završni rad nije završen, to se zove sirovi rad iz kojeg razloga nama nepoznato. klipovi i cilindri svi se rade u Indiji i Pakistanu, najviše u Indiji tamo se preselila traktorska industrija Svijeta Federal-Mogul, Mahle,  Goetze  glede izlivaka traktorskih a i oćeniti poljoprivredne mehanizacije i sve što je motorizirano.

http://www.technidiscount.com/kit-cylindre-lda672-lda673-lda674-lombardini-o95-00.html


http://www.indiapistons.com/

http://www.aippistons.com/

http://amalgamationsgroup.co.in/manufacturing-india-pistons-ltd.html

http://pistonindia.com/index.html

http://pistonindia.com/enquiry.asp?ename=LOMBARDINI

http://www.agraeng.com/default.aspx

Sve India proizvodi za sve živo motorizirano, tako mogu do sutra linkove stavljati i ne treba se zavaravati da od tamo ne valja baš ništa,  kako sam naveo pod komandom zapada od  tamo valja sve..


_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3532
Join date : 11.12.2013

http://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by ssucur on 30.01.16 23:29

Više nafte išlo vani kroz nju nego kroz auspuh.

Nova.


avatar
ssucur
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 536
Join date : 14.01.2014
Age : 59
Lokacija : Slo-Ljubljana BiH-Ljeb

http://www.mojalbum.com/ssucur

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by vica022 on 31.01.16 12:08

Koliko je prljavstine dobro je i radila ta pumpica. Vidim i sito se raspalo ,pa je provlacila i unutra. Trebalo bi to bar u par godina skinuti i rezervoar i isprati benzinom dobro da vecina te prljavstine se izbaci pa neko cedilo pre pumpe staviti.Nafta je cudo sta sve uspe napraviti i koliko se skupi prljavstine. Mene na pasatu upravo muci neka krupna trunka koja se zavuce u dovodnu cev pa prekida dotok goriva. Ali sad ce na remont ionako i rezervoar plasticni da se ispere

_________________
avatar
vica022
Moderator
Moderator

Broj postova : 483
Join date : 23.11.2015
Age : 46
Lokacija : s. mitrovica

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by mbutala on 03.02.16 13:12

Generalka konačno savršena, bilo je zajebancije previše al sad radi ko singerica. Stavljene i nove dize, ove do sad su pršile naftu gore na glavo i ne dole u šalicu klipa. Možda je i zato tako jako dimio. Sad je sve tako ko treba, nema ni traga o kakvom dimom osim naravno kad mu brzo dodaješ gas i još to pola manje ko prije. Sada treba samo još radit sa njim.
avatar
mbutala
član
član

Broj postova : 44
Join date : 13.05.2015
Lokacija : Črnomelj SLO

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by reider 1 on 03.02.16 18:59

NEk ti dugo služi i sretno sa njim. Ljepo je čuti sretan kraj priče.!
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 06.02.16 19:30

Pozdrav društvo evo napokon ćaćkao dalje po trktoru sredio zadnji trap ležaje krdna i semeringe,sređena sredina ,zavareno kučište volana i napola stavljeno fali semering jedan došao krivi i prešuškao prednji mjenjač, ključ ležaji kardana semerinzi promjenjeni i napokon našao odakle ona puknuta šajba od 4mm .
Na moju žalost nije šajba nego komad dekla .
Ovako stoje stvari gledajući iz mjenjača na spojničko vratilo iza njega je ležaj koji pretpostavljam se postavlja sa strane motora i nabije do kraja e taj kraj u odljevu je meni puknuo u obliku podloške ako sam ja to dobro razumio i opisao.Još da dodam da bi se ležaj mogao da izvuče u smjeru mjenjača.
Šta da radim ?

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by reider 1 on 06.02.16 19:58

Skoro siguran sam, da se slično dogodilo mom kumiču na 821, kad ga imao. Ona umesna stena sa lagerom je puknula tako neugodno, da se odlučili kupiti novoga. Kupili odljevak od dvoklipca i tako i neke zobnike(virojatno na spojnički). Bijo je onda traktor brži nego bilo koj drugi.

Jako neugodno je to sad na kraj uizašlo. Može se kazati najgora opcija. Znači spojničko je nekva sila gurnula nazad u mijenjač, da je naljeg odbilo predpostavljam. Nekva sila. Nekako mi se čini, da budeš trebao sve zaista do kraja pobacati van i dati variti. Znači- blok mijenjača do krajno izmontirati. Osim, ak je spojnička i lageri njezini dobri i bi se moglo prvo ovo "podloško", koja izpala Loctate-jem zaljepiti nazad i sa posebno spojnico dodatno fiksirati(ak ima za to prostora, jer se ne spoznam na to jako dobro kako unutra izgleda mijenjač). Ak je prostor, je to nekvo jedino rešenje prije zavarivanja. Ak češ tako pustiti, počela ti bude spojnička se pomicati u mijenjač i havarija bude tu.
Izgled nekve spojnice:
https://www.google.si/search?biw=1680&bih=949&tbm=isch&tbs=simg:CAQSJglrF9NBHxs9CxoSCxCwjKcIGgAMCxCOrv4IGgAMIQOuJQoBXML4&sa=X&ved=0ahUKEwjIlYqd5-PKAhVI0hoKHYKaAsoQ2A4IHCgB
Znači, na svakome kraju mijenjačke među plošče za ljego lagera slično ploščo sa vijkima prišaraufaš. Ona če držati ukupno to stijeno i odlomljeno "podloško"-prsten.
Ak nema toliko prostora, onda uzmi predlog kao bezpredmetan!. LP
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 08.02.16 16:37

Planirm rastaviti mjenjač i provjeriti i ležaje spojničkog bojim se da su i oni osjetili ovu silu koja je izbila naljeg istokariti novi i zavariti.
Zanima me mogu li s običnim aparatom i elektrodom ovo sam zavariti
Kada rastavljam mjenjač od motora neki savjet i što provjeriti kada sve rastavim?
I opet ono pitanje jer ovo razlog trzanja cimanja traktoraa u trećoj?

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Tomo Vinković Požega on 08.02.16 17:41

Običnim aparatom možeš variti gus, moraš imati gusene elektrode. Mogu se kupiti u željezarijama ili sličnim prodavaonicama čak i na komad. Kod varenja gusa moraš biti vrlo strpljiv i variti po malo jer gus me podnosi nagle promjene u temperaturi, puknuo bi kad bi vario odjednom.

Možda bi i to mogao biti razlog cimanja, konusno tanjurasti par zubčanika se izmakne jedan iz drugog jer ležaj ne stoji čvrsto na svom mjestu...ali ima ovdje puno iskusnijih mehaničara pa nek odgovore...
avatar
Tomo Vinković Požega
član
član

Broj postova : 460
Join date : 12.03.2015
Age : 36

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by reider 1 on 08.02.16 19:55

Hja za zavarivanje kazao ti je TV Požega, al opet je za to potrebno znanje. Napomenjam ti, da elektrode jaku so skupe i kupi samo toliko, koliko češ zaista trebati!. Bolje bi bilo, da daš variti nekom koj se u to razumije. Moglo bi te povoljnije koštati, nego ponovo razkapati mijenjač il bože nedaj se tvoj umotvor odčupa ponovo i padne u dif dole.
Moglo bi to cimati pored ključa, ak bi se osovine spojničke pomaknula aksijalno i ce počeli razmaknuti zupčaniki ulaznog pogona u mijenjač, al prije je cimanje od pojedenog ključa, osovinice,loše uprugice osovinice i po malo pojedenog rubova zupčanika. MIjenjaj samo ključ i oprugico na osovinici ključa i po mome neče više cimati. TAko sam ja napravijo, pa ne cima ni jedanput više od tada. Ak bi iblo od spojničke osovine, cimalo bi na svim brzinama virojatno, kad se bi razklopijo par zupčanika ulaza.

Imam ja pravog majstora zavarivanja kod mene, al predpostavljam, da nisi ti ravno na granici sa SLO kao Ivanhuu. Ja se na ovom mijenjaču ne bi na tvome mijestu učijo variti gus, jer te može preskupo koštati!.

TV POžega, meni se čini, da KUM ne priča o toj osovini, ak bi ona cimala, več o spojničkoj, koja je iztukla nalježno stino izza lagera(ak sam ga bar ja prav razumijo, pošto ne stavi nijedne slike). scratch
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by TV-319k-vlado on 08.02.16 20:33

Pozdrav kum…
Evo da ti ja malo pomognem sa savjetom oko  varenja gusa, …..ne znam o kojoj se poziciji radi i što trebaš variti, već ti govorim o načinu kako amaterski što bezbolnije i što pravilnije da zavariš gus i  da izbjegneš još veću štetu nego što popraviš. Mjesto vara izbrusi terolitkom  (reznom pločom ) da var ima gdje da uđe (da nije kao da “laste prave gnijezdo“ i da var ima gdje da se “smjesti“) i prije samog varenja ako imaš mogućnosti sa brenerom na plin, iz obične kuhinjske boce zagrij to mjesto da se materijal što variš,  raširi, (jer to mu je po prirodi materijala osobina) i tek onda pristupi k varenju i to malo po malo (centimetar i malo pričekaj i opet tako ponovi). U protivnom ti se može desiti da ti mjesto vara samo dalje puca tj..cijepa. nadam se da sam ti pomogao malo oko opisa varenja iz prakse. Pozdrav.
avatar
TV-319k-vlado
član
član

Broj postova : 77
Join date : 01.02.2016
Lokacija : Orlovac

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Admin on 09.02.16 0:58

Pozdrav

Može biti i to da je  pukao neki ležaj u mjenjaču. Ležajevi  smanjuju trenje na različitim dijelovima koji se okreću, ležaj ili ležajevi  također  služe i kao oslonac dijelovima koji se okreću, nema oslonca sklop u stranu ode i eto pocukavanja, zastajkivanja, blokiranja cijelog pogona.  Nešto mora biti,  sve prekontrolirati..

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3532
Join date : 11.12.2013

http://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 10.02.16 16:58

Hvala na savjetima varenje ću prepustiti ipak pofesionalcima.
Pitanje kada stežem ispod kola volana maticu koja nalježe na čahuru jel ostavim malo lufta da imam trećinu kruga na volanu lufta .Ili idem do kraja bez lufta između čahure i matice odnosno bez lufta u okretanju volana?

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Tomo Vinković Požega on 10.02.16 22:12

Matica ispod volana se treba stegnuti toliko da se volan okreće bez naprezanja, a opet da nema lufta. Trećina kruga je previše. Ispod volana imaš dvije matice. Prvom maticom stegneš čahuru osjećajno do granice, a drugom kontramaticom stegneš prvu da se ne odvrće. Za to postoji specijalni ključ, kojeg ja nema pa stežem čekićem i tupim sjekačem (dijetlom). Inače, zna se to povremeno odvrnuti i onda dobiješ dosta lufta na volanu, stegneš i teraj dalje
avatar
Tomo Vinković Požega
član
član

Broj postova : 460
Join date : 12.03.2015
Age : 36

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 10.02.16 22:26

lako je stegnuti da nema lufta nije u tome nego neki tupe da se ostavi malo da svaka neravnina ne udara odma na volan odnosno ruke zato je kao nekao nepisano pravilo malo lufta u volnu pa nisam znao jer drži vodu.

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by reider 1 on 11.02.16 0:03

Kum, tak oisto kazao mi je i moj otac, kad sam sređivao volan. Zmanjijo sam luft, al on kazao, da je loše nego prije. Onda mi obrazložijo to isto, kako ti praviš. Naštelaj po svojim osiječajima, što se tebi više sviđa. Ak budeš previše privil, onda se bude ti na krajnim mijestima kod zavijanja volan zaglavljal-klimal. Tad znaš, da je prejače privit na maticama.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Gost on 29.02.16 19:24

Zanima me kolko se sipa ulja u mehanicki volan na tomi 732

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by reider 1 on 29.02.16 20:57

HAx, koliko se sijetim, ulje sipavaš, dok ne kod naljivnog vijka ti nazad pricuri!. Ak sam pogriješijo, nek me neko izpravi. Vijk ti je na pol višine cijelog stuba volana.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by fireman.peter on 03.03.16 15:50

Tako je Reider, ulja ide kako si rekao, do vijka.
avatar
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1430
Join date : 01.01.2014
Age : 46
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 15.03.16 18:09

Pozdrav društvo u kutiji od gasa i gašenja gdje idu sajle pokaže mi ulje imali koji gumeni prsten za zamjenu?

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Admin on 22.03.16 1:03

Pozdrav

Dva gumena O ringa ili dvije gumene okrugle brtve i brtva kutije gasa.

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3532
Join date : 11.12.2013

http://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by strojar1000 on 26.03.16 14:00

Pozdrav ljudi. Dali zna netko dali se još prizvode rezervari za ulje i gorivo kao na TV 730? Kupio bi polovan no bojim se da ni on neći biti dobar. Trebalo bi ga dati reparirati no tko zna dali bi taj popravak bio kvalitetan. Dali znate tko se time bavi?? Masiva!?

strojar1000
novi član
novi član

Broj postova : 27
Join date : 07.06.2014
Lokacija : Delnice

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by reider 1 on 26.03.16 20:24

Čini mi se, da polovan može biti dobar, pošto je u njemu uvijek bilo ulje il nafta. Znači mastno. Nije mogao zahrđati. Osim, ne znam, koliko dugo lježao je kod kojeg u garaži na vlagi. Možeš baterijom posvetiti unutra prije kupnje, ak je zahrđao.
avatar
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3035
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 30.03.16 17:16

Pozdrav na 730 pritegnuo sam vidu na nosaču filtera ulja kapalo ulje na nju tek poslje svatim da je to vida za podešavanje pritiska ulja imali neka mjera za to štelovat bez manometra i što mi je činiti kad na nju pušta ulje.

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by kum on 01.04.16 16:33

Pozdrav ako mi neko može još pomoći na zadnjoj lijevoj poluosovini na dobošu mi kaplje ulje koji je najlakši način za zamjeniti semering i ako mi na gornje pitanje može neko pomoći hvala.

kum
član
član

Broj postova : 51
Join date : 26.12.2015

[Vrh] Go down

Re: Tomo Vinković 700 serija mehanika

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 9 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.